Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Строежът на супер небостъргач в Ню Йорк е спрян

Спрян е строежът на небостъргача 45 Broad Street в центъра на Манхатън, считан за супер сграда заради височината и дизайна си. Проектът е на местната архитектурна фирма CetraRuddy.
Сега предприемачът – компанията Madison Equities, обяви, че временно спира работа заради „промяна в краткосрочните услови на пазара на недвижими имоти в Долен Манхатън“. Строежът започна през 2017-а, а дата за подновяването му засега не се съобщава.

Първоначално бе планирано сградата да се извиси на 340 метра, но неотдавна стана ясно, че височината ще бъде намалена с 24 метра. Промяната е свързана с правилата на Федералната авиационна администрация, което налага ново разглеждане на документацията и получаване на ново разрешително за строеж. От процеса на изграждането вече се е оттеглила инженерната компания Pizzarotti.
Дизайнът на 45 Broad Street се смята за уникален заради тънките бронзови линии по стъклените фасади, създаващи усещането за ар деко, и значително отличаващи небостъргача от околните сгради.
Новината за спирането на строежа идва на фона на информациите, че през 2019 година в Манхатън са спаднали продажбите на луксозни имоти.

Вижте още

Италиански предприемачи с интерес да инвестират у нас

ivan

Всеки асансьор у нас ще бъде оборудван с телефон до края на годината

admin

Немска компания строи нов завод у нас

leni

Напишете коментар