Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Изумителни къщи, изглеждащи нереални

Предполагаме, че повечето от вас живеят в съвсем нормални домове, докато си мечтаят за някое имение в топла страна, но по света съществуват къщи, които изумяват със своя дизайн. Красиви, странни, смешни и плашещи – къщите в нашата галерия показват колко чудновати могат да са домовете по света.

16 изумителни къщи, които изглеждат нереални

Тази красива къща, която прилича на морска раковина, се намира в Мексико.

2. Къща на мехури

Къщата на мехури – първоначално е принадлежала на модния дизайнер Пиер Карден. Освен интересната структура, къщата впечатлява със своя амфитеатър, трите басейна и разкошната гледка към Средиземно море.

4. Бившата църква

Тази къща се намира в Нидерландия и някога е била католическа църква. Днес е преустроена в просторен дом.

6. Стъклената къща

В тази японска къща всичко, както интериора, така и екстериора, е направено от стъкло. Единствената стая, чиито стени не са прозрачни, е банята.

7. От самолет в къща

Джоан Усери си живеела спокойно в подвижна къща край езеро. Но един ден домът ѝ изгорял и вместо да си купи нова къща, Джоан решила да купи този изоставен самолет „Боинг 727“ и да го направи свой дом.

11. Гъбата

Може би ще ви е трудно да повярвате, но някога тази къща си е изглеждала съвсем нормално, докато не я купил архитектът Тери Браун. Той и неговите 35 ученици прекарали следващите няколко години заети с нейното преобразяване. В резултат на това се получава тази интересна къща, която прилича на гъба.

16. Къщата охлювНакрая завършваме галерията с прочутата софийска къща охлюв, която се намира в квартал Симеоново. Сградата е построена през 2008 г. и е собственост на строителен специалист, проектирал голф игрища в Япония и Франция. В нея няма нито една права стена.

Вижте още

Българин е автор на нови цветни зебри в Мадрид

admin

Интересният дизайн в стил „50-те“ в къща в Гданск

leni

Столична община ни пита за нашата визия за София

admin

Напишете коментар