Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

„Парк Македония“ на „Спаси София“ ще търси подкрепа от общинския съвет

Проектът на „Спаси София“ за линеен парк по бул. „Македония“ ще бъде представен на общинските съветници, с което създателите му ще търсят подкрепа за промяна в сегашния план за реконструкцията на булеварда. От организацията посочиха, че вече са се срещнали с главния архитект Здравко Здравков, който е заявил, че е склонен да приеме част от промените.

„Предвидените подобрения, които общината е одобрила, са направени спрямо подробния устройствен план на района. Необходимо е той да бъде променен, за да се направят корекции по сегашната реконструкция. Тогава нашата идея може на практика да се реализира“, каза пред „Дневник“ Гергин Борисов от „Спаси София“.

Проектът предлага булевард „Македония“ да се превърне в място за отдих с удобни пешеходни зони, велоалеи и много зеленина. Идеята е да се изгради нов градски парк с модерен и иновативен дизайн, който да направи едно от най-оживените места в столицата удобно за пешеходци и велосипедисти, с тих трамвай и оптимален брой паркоместа.

Освен два широки тротоара проектът предвижда изграждане на две пешеходни алеи от двете страни на затревеното трамвайното трасе, свързващо се с изграденото миналата година на площад „Руски паметник“.

За автомобилите са предвидени широки и ясно обозначени паркоместа вместо сегашните кални площи, които да бъдат разположени до тротоарите, от външните страни на булеварда.

Вижте още

Царски дворец в Русия отваря отново врати след ремонт за 2 млрд. рубли

leni

Басейнът – лукс или необходимост (СНИМКИ)

Преди и след – няколко трансформации, които ще ви оставят без думи (СНИМКИ)

leni

Напишете коментар