Invest Build Media
Имоти и строителство

Лиляна Павлова: Градим инфраструктурата, защото е важна за държавата

Градим инфраструктурата, защото е важна за развитието на икономиката и държавата. Това е казала министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова пред над 270 младежи от ГЕРБ по време на Деветия летен университет на МГЕРБ във Варна, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Правителството на Бойко Борисов и Министерството на регионалното развитие и благоустройство са насочили дейността си към политики в подкрепа на общините, на по-малко развитите региони в страна чрез финансиране от държавния бюджет. МРРБ има 12 програми за трансгранично сътрудничество с общ ресурс почти 1 млрд. лева, е обяснила Павлова.

Тя е подчертала, че правителството гради възможности за градовете в България. Беше вложен значителен ресурс за развитието на българските градове през изминалия програмен период. Изпълнените 1104 проекта по ОПРР на стойност над 3,27 млрд. лв. подобряват градската среда и привлекателността на градовете, е отбелязала Павлова.

Министърът на регионалното развитие и благоустройство е разяснила пред младежите от ГЕРБ, че финансовият инженеринг цели да бъде включен бизнесът, да бъдат създадени фондове, с които да се подкрепят проекти, генериращи приходи.

Лиляна Павлова е представила приоритетните пътни проекти за правителството и МРРБ. До 2025 година има приета от правителство пътна стратегия, основните пътни проекти трябва да бъдат довършени. Ако изгубим европейското финансиране, ще се затрудни изключително много процесът на завършване, е казала тя.

Министър Павлова е обяснила, че 2100 сгради са в процес на обновление по Националната програма за енергийна ефективност. С втория милиард, който предстои да постъпи по Програмата, ще бъдат санирани още над 2000 сгради. И през 2017 година санирането ще бъде абсолютно безвъзмездно – това е част от ангажиментите, които бяха заложени в програмата ни, е заявила още тя.

Вижте още

Искате да живеете над облаците? Цената е 24 млн. долара

leni

Открита е обществената поръчка за тунел Железница на магистрала Струма

ivan

Новият шеф на АПИ: Няма конфликт на интереси при назначаването ми

ivan

Напишете коментар