Invest Build Media
Строителство

ЧЕЗ започва ремонти и може да прекъсва тока до края на октомври

В няколко софийски квартала, сред които „Люлин“, „Красна поляна“, „Надежда“, до края на октомври, са възможни прекъсвания в електроснабдяването поради ремонти, с които ЧЕЗ иска да повиши сигурността и надеждността на захранването, съобщиха от фирмата.

Според плановете на ЧЕЗ ще бъде направена частична реконструкция на две подстанции и ще бъдат подменени над 2000 метра кабели, които осигуряват захранването с ток на 75 000 софиянци в кварталите „Люлин“, „Надежда“, „Илинден“, „Красна поляна“, „Възраждане“, „Сердика“ и „Връбница“. В тези райони се намират държавни институции и болници, производствени цехове, офис сгради, трамвайната и тролейбусната мрежа на градския транспорт. В резултат на ремонтите се очаква да бъде повишена сигурността и надеждността на захранването, както и да бъде намален броят на авариите и да се съкрати значително срокът за тяхното отстраняване.

До края на октомври, когато се очаква да завърши програмата, двете подстанции ще са на едностранно захранване.

От ЧЕЗ предупреждават, че заради сложността на проекта може да има временно спиране на тока и смущение на електрозахранването в споменатите райони.

Вижте още

Регионалният министър: Нужни са ни модерни летища, пристанища, жп и пътища

ivan

До седмица спират теча на блок в Мездра, където продължава санирането

ivan

Искат ограничаване на обжалването на оценки по ОВОС за големи проекти

ivan

Напишете коментар