Invest Build Media
Имоти и строителство

ЧЕЗ започва ремонти и може да прекъсва тока до края на октомври

В няколко софийски квартала, сред които „Люлин“, „Красна поляна“, „Надежда“, до края на октомври, са възможни прекъсвания в електроснабдяването поради ремонти, с които ЧЕЗ иска да повиши сигурността и надеждността на захранването, съобщиха от фирмата.

Според плановете на ЧЕЗ ще бъде направена частична реконструкция на две подстанции и ще бъдат подменени над 2000 метра кабели, които осигуряват захранването с ток на 75 000 софиянци в кварталите „Люлин“, „Надежда“, „Илинден“, „Красна поляна“, „Възраждане“, „Сердика“ и „Връбница“. В тези райони се намират държавни институции и болници, производствени цехове, офис сгради, трамвайната и тролейбусната мрежа на градския транспорт. В резултат на ремонтите се очаква да бъде повишена сигурността и надеждността на захранването, както и да бъде намален броят на авариите и да се съкрати значително срокът за тяхното отстраняване.

До края на октомври, когато се очаква да завърши програмата, двете подстанции ще са на едностранно захранване.

От ЧЕЗ предупреждават, че заради сложността на проекта може да има временно спиране на тока и смущение на електрозахранването в споменатите райони.

Вижте още

Иновативни материали, които променят строителната индустрия

leni

910 дни ще строят 9 км от магистрала Хемус

ivan

Укрепват ската над срутищата по пътя до Рилския манастир

ivan

Напишете коментар