Invest Build Media
Туризъм и Екология

Виртуална разходка до Карлсбад

Повечето от вас вече са наясно с виртуалните опции за забавления, до които опряхме по време на пандемията от коронавирус.

Можете да гледате онлайн опера и театър, да направите виртуално посещение на музей, разходка по Великата китайска стена и много други.

Сега обаче ще добавим още един вариант към дългия списък с опции. И той е наистина страхотен – разходка сред природата.

Националната паркова служба на САЩ (NPS) отдавна предлага виртуални разходки из някои от най-големите паркове, за да помогне на хора от целия свят да ги изследват онлайн.

Едно от последните предложения е виртуално посещение на националния парк Пещерите Карлсбад в Ню Мексико.

„Дълбоки скалисти каньони, цъфтящи кактуси и пустинна дива природа – съкровища над земята в пустинята Чихуахуан“, пише NPS за парка. „Скрити под повърхността са над 119 пещери с всякакви размери.“

Паркът има особено история, тъй като е населен от хората от древни времена. Той предлага на посетителите два исторически района – Cavern и Rattlesnake Springs. Гостите също така могат да научат повече за богатата история на района в неговия музей.

Виртуалната обиколка на парка е в компанията на рейнджър, който разказва интересни факти. Едно от най-забележителните места е Голямата зала – пещерна структура, по-голяма от шест футболни игрища, което я прави „най-голямата единична пещерна камера в Северна Америка“.

И обиколката не спира дотук. Можете да я направите тук.

Ако искате да се разходите още малко виртуално:

Вижте още

Конкурсът Мис Созопол ще бъде воден от Весела Нейнски

ivan

Клубни служители в Слънчев бряг протестираха, искат помощ от Борисов

ivan

Плаж „Нестинарка“ пуснал подмамваща схема за скъпи шезлонги

ivan

Напишете коментар