Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

400 млн. долара плати милиардер за зала в Ел Ей

Милиардерът Стив Балмър е закупил зала Forum в Ингълууд, информира CNBC.

Сделката между досегашния собственик Madison Square Garden Company и компанията на Балмър CAPSS LLC е изцяло в кеш и възлиза на 400 млн. долара.

С това се слага и край на съдебните битки между MSG и Балмър, които възникнаха, след като стана ясно, че милиардерът има намерение да строи нова зала в близост до тази в Ингълууд.

„Вярвам, че инвестицията ни в Ингълууд ще е добре както за Лос Анджелис Клипърс, така и за феновете му“, каза Балмър.

Милиардерът планира да изгради нова зала за 18 000 фена, която ще отвори врати през 2024 г. По информация на Washington Post стойността на новото съоръжение ще достигне 1 млрд. долара.

Новата зала ще позволи на Клипърс да се изнесат от Staples Center, където те играят от 1999 г. Залата се ползва както от конкурентите им от Лос Анджелис Лейкърс, така и от хокейния тим Лос Анджелис Кингс.

„Когато закупих Клипърс, смятах, че нямаме нужда от нова зала, но сега виждам доста недостатъци в Staples Center”, допълни Балмър.

FORUM е залата, в която Лос Анджелис Лейкърс игра в периода от 1967 до 1999 г. В нея Лейкърс печелят 16 титли от НБА. Залата беше продадена на MSG през 2012 г. срещу 23.5 млн. долара.

64-годишният Балмър закупи Клипърс за 2 млрд. долара през 2014 г. Неговото състояние се оценява на 41.2 млрд. долара, което, според сп. Forbes, му отрежда 19-а позиция сред най-богатите хора в света.

Вижте още

Индустриалните зони помагат на инвеститорите с кадри от университетите

ivan

Производител на електромобили се интересува от инвестиции в България

ivan

17 млрд. лв. отпуснати за Западните Балкани за присъединяване към ЕС

ivan

Напишете коментар