Invest Build Media
Туризъм и Екология

Разходка из Малта

Република Малта е островна държава, разположена върху архипелаг в центъра на Средиземно море. Стратегическото кръстопътно местоположение на Малта определя дългата ѝ история като арена на нашествия и окупация.

Тя има толкова богата история, която се е пропила във всяко едно камъче на острова и всяка една забележителност. Да се разходиш по улиците й е истинско вълшебство. Страната на рицарите ще завладее всеки приключенски дух и ще го накара да се гмурне в една съвършено различна приказка. Мечове, щитове, битки, сражения, любовни истории, крепостни стени и какво ли още не. Тук можете не само да обогатите общите си познания за света, но и да развихрите въображението си, защото очите ви няма да спрат да шарят по неземните красоти и завладяващи гледки.

Малта не е вдъхновила един и двама души. Тя дава на всеки приключенец възможност да разкрива нови места, забележителности, да се любува на всевъзможни красоти, да задоволява любопитството си с различни истории и факти. А повярвайте ми има много, защото историята на Малта датира от преди повече 7 000 години.

Направете една виртуална разходка по нейните улици, а след това със сигурност тя ще ви завладее и ще предизвика любопитството ви някой ден да я видите с очите си и да се запознаете с историята й отблизо.

 

Ароматното кафе и невероятната морска храна са само част от нещата, на които можете да се насладите.

23 мегалитни храма чакат да бъдат разгледани и изучени. Те крият в себе си своя собствена история и красота. Дори малките улички носят едно различно усещане. Дворецът на Малтийският орден също ще предизвика интереса ви. Музеите са като паметник на многобройните проведени битки през годините на територията на страната.

Истината е, че каквито и думи да използаме и колкото и да ви разказваме за тази страна – всеки трябва да я види с очите си и да влезе в своята собствена приказка за рицари.

Катедралата, крепостните стени, църквите, малките калдъръмени улички, ботаническите градини, прекрасните гледки към Средиземно море… Вижте сами.

LOST IN MALTA 4K from The Lost Avocado on Vimeo.

Вижте още

Частният остров на Disney – любопитни факти

leni

Екоминистърът иска забрана на достъпа с автомобили при втори лифт на Банско

ivan

България предлага създаването на карта на стоте европейски туристически обекта

ivan

Напишете коментар