Invest Build Media
Туризъм

От 1 декември пътуваме без визи до Канада, но нямаме право на работа там

От 1 декември в рамките на 6 месеца българите ще могат да пътуват и да престояват в Канада без визи, обяви пред БНТ министърът на външните работи Екатерина Захариева. Тя уточни, че безвизовото пътуване не позволява работа там, а е подходящо за кратки бизнес пътувания, туризъм, посещения при близки, познати и роднини.

Пътуващите със самолет трябва да се регистрират еднократно на сайта на канадското външно министерство. Когато се пътува по суша или по море, няма нужда от тази регистрация.

„Ако гражданите пътуват със самолет, ще трябва да се регистрират на сайта на канадското министерство на външните работи. Регистрацията важи за 5 години, таксата е 7 канадски долара. Това е еднократна регистрация и няма нужда да се прави преди всяко пътуване. Ще важи в рамките на 5 години“, обясни Захариева.

Ако българските граждани искат да работят в Канада, трябва да получат разрешение по съвсем друг ред. Пред канадското министерство на труда и социалната политика има проучване. „Моля българските граждани, които са решили да работят, да проучат добре нещата“, призова министърът.

Относно падането на визите със САЩ Захариева заяви, че продължават дипломатическите усилия в тази посока. Тя изрази надежда, че в рамките на три години това ще се случи.

 

Вижте още

С турнир в Албена ще отбележат празника на таблата

ivan

Диви кози превзеха безлюдно заради карантината градче

leni

Капаните на ваканцията: за какво да внимаваме при избор на оферта?

leni

Напишете коментар