Invest Build Media
Имоти и строителство

Отчуждават имоти за строеж на магистрала „Струма“

Правителството прие решение за отчуждаване на имоти и части от имоти – частна собственост, необходими за изграждането на лот 3.1 от автомагистрала „Струма“, съобщи пресцентърът на кабинета.

Терените се намират в землищата на селата Зелен дол, Покровник, Мощанец, Церово и Градево и гр. Симитли в област Благоевград. Финансирането на процедурата се осигурява от Агенция „Пътна инфраструктура“. Решението на правителството може да бъде обжалвано по реда на Административнопроцесуалния кодекс в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересованите лица.

С други две решения бяха учредени безсрочно право на строеж и безсрочен сервитут върху поземлени имоти в горски територии, без промяна на предназначението на територията. Терените се намират в землището на с. Кабиле, община Тунджа.

Безсрочното право на строеж и сервитутът са в полза на „ЕВН България електроразпределение“ – Сливен, за изграждане на стълб за въздушен електропровод 20 kV и за изграждане и обслужване на подземен кабел за обект „Кабелна електропроводна линия CH 20 kVТ. За получените права дружеството ще заплати нормативно определените такси.

Карта: БНТ

magistrala-struma-karta-bnt

Вижте още

1728 блока са обновени по Националната програма за енергийна ефективност

ivan

АПИ: 67% от участъка Ябланица-Боаза на магистрала Хемус са изпълнени

ivan

Стартира сериозен ремонт на Аспаруховия мост във Варна

ivan

Напишете коментар