Invest Build Media
Туризъм и Екология

Финландия – любов от пръв поглед

Включете видеото на цял екран и се насладете на едно виртуално пътуване в страната, оставете слънчевите лъчи да погалят кожата ви, вятъра да развее косите ви, гледките да ви завладеята напълно и да помечтаете на воля за това някой ден да посетите Финландия и да се докоснете до нея истински.

Финландия е невероятно красива страна. Тя е едно от онези места, които са наистина разнообразни и всъщност доста различни в зависимост от това кой регион на страната сте решили да посетите.

Имате невероятните финландски градове, които да посетите, а очарованието на страната ще ви чака зад всеки ъгъл, на всяка уличка, във всяко камъче.

Повечето хора, които се отправят към Финландия, посещават първо столицата Хелзинки. Заобиколена от архипелаг от 330 острова, Хелзинки е град, който има много история, но също така и наистина страхотно настроение.

Най-добрият начин да опознаете очарователната история на Финландия е чрез обиколка на нейните градове. Един такъв град е Турку. Той е разположен на югозападния бряг. Бил е столица по време на шведското управление, продължило от средните векове до 1809 г. Тази история на града се разкрива от старата архитектура, замъка Турку и музея Абоа Ветус. В настояваща столица Хелзинки също има многобройни исторически забележителности, включително крепостта Суоменлина, Националният музей и катедралата Хелзинки.

Финландия привлича пътешествениците с хилядите си езера, предлагащи риболов и разходка с лодка

В страната има общо 39 национални парка, които посрещат колоездачи, туристи, планинари и всички, които искат да се върнат към природата. Тези паркове предлагат зашеметяващи гледки, атракции за приключенци и възможност за почивка сред дивата природа.

Архитектурата на Финландия варира от стари, дървени конструкции до модерни сгради като Музея за съвременно изкуство Киазма. В цялата страна можете да видите изкуство от различни периоди, включително арт-нуво, скандинавски класицизъм, готика и минимализъм.

Северните кухни често са критикувани заради това, че са скучни поради липсата на подправки в региона. В действителност обаче съществува голямо разнообразие от вкусни ястия, които да опитате. А най-хубавото е, че те се приготвят от пресни, местни продукти. Рибата често присъства във финландската кухня, заради многобройните езера в страната. 

Пейзажите сами по себе си са достатъчна причина да посетите Финландия. Те са вдъхновявали и продължават да вдъхновяват много музиканти, композитори, писатели и изобщо хора на изкуството. От равнините на юг, през планините на Национален парк Коли и покритата със сняг тундра в Лапландия, тук има гледки, които ще помните дълго време. 

FINLAND | Timelapse from Riku Karjalainen on Vimeo.

Вижте още

Минералната вода в България лекува почти всичко: Вижте кои заболявания

Светът достигна критичния праг от 1,5 градуса на затопляне

Три обекта в зимните курорти запечатани от данъчните заради нарушения

admin

Напишете коментар