Invest Build Media
Туризъм и Екология

Ще има санкции за собственици на частни имоти зад плаж Корал

Заради безстопанственост и липса на заграждение ще бъдат санкционирани собствениците на частните имоти, разположени зад морски плаж „Корал“. Причината е, че при проверката на един от трите плажа за природосъобразен туризъм беше констатирано, че има каравани, разположени в терена на частна фирма, монтирани са и тоалетни. Това показа изненадващото посещение в района на министъра на туризма Николина Ангелкова и екипа й.

Открити са нарушения на морски плаж „Корал“, незаконно се черпи електроенергия и вода,  съобщиха от министерството.

При инспекцията се констатира незаконна постройка, разположена в имот държавна собственост, от която нерегламентирано се черпи електроенергия.  По този повод  Министерството на туризма ще подаде незабавно сигнали до електроразпределителното дружество ЕВН и до кмета на Община Царево Георги Лапчев, МВР и прокуратурата.

Ангелкова коментира, че ситуацията на „Корал“ от днес доказва за пореден път необходимостта от ясен регламент къде може да се къмпингува. Идеята е със Закона за изменение и допълнение на Закона за туризма да се облекчи режимът за изграждане на къмпинги, но те да бъдат само на регламентирани места с необходима инфраструктура и хигиенно-санитарни условия.

През септември 2017 г. работната група, създадена със заповед на министър Ангелкова, трябва да излезе с предложение за регламент на къмпингуването или да препотвърди вече гласувани миналата година текстове. В комисията участват експерти от различни ведомства и представители на екологични и други неправителствени организации, уточняват още от министерството.

plaj-koral-narushiteli

Вижте още

Туроператори искат да бъдат изключени от наредбата за касовите апарати

ivan

Задълбочаването на кризата с кадрите в туризма ще продължи и през 2019 г.

ivan

ЕС удължи с три месеца вътрешните гранични проверки в Шенген

admin

Напишете коментар