Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

„Будилник“ от ново поколение

Повечето будилници вършат работата си прекрасно. Един пронизителен звук оглася спалнята ви и вие няма как да не реагирате.

Събуждате се, но как? Дали това е удачен начин да ставате сутрин? Смятате, че не и минавате към следващата опция – смартфона ви. При него можете да избирате мелодията, която да ви събужда сутрин.

Постепенно се адаптирате от стряскащото ставане към приятната мелодия от смартфона. Но сякаш и това не е достатъчно. Сутрин ставането все още е мъчително.

За да се събуждате в приятно настроение и ентусиазъм, експерти създадоха будилника Chirp. Той ще ви превърне в „сутрешен човек“.

Проектиран е така, че наподобява произведение на изкуството. Погледнете го – изглежда футуристичен. В него са вградени светодиодни светлини. Конструкцията е с мраморна база, на която са позиционирани няколко бутона. С тях настройвате будилника – регулирате светлината и избирате звук от природата.

Точно така, Chirp ще ви събуди с приятна песен на птички, звуци от природата и изкуствена слънчева светлина. Комбинацията е призвана да ви събуди по начин, сякаш се намирате във вила в гората. Само докато описваме процеса, ни става приятно и спокойно.

20 минути преди будилникът да започне да издава звуци, ще се включи светлина. Тя ще бъде съвсем мека и слаба в началото. След това ще стане по-ярка. В този момент ще чуете песента на птици, шума на река и т.н.

 

снимка: © MoMA Store

Вижте още

Днес откриват новата метростанция „Витоша“ в София

admin

Открита е процедурата по избор на изпълнител на реконструкцията на Западен парк

ivan

Иновативна технология за редене на жълтите павета

Напишете коментар