Invest Build Media
Туризъм и Екология

Извънреден меден месец на Малдивите

Докато много хора по света са принудени да стоят у дома по време на пандемията от коронавирус, двойка младоженци успява да се уреди с по-дълга почивка на Малдивите.

Оливия и Раул де Фрейтас от Южна Африка, заминават за Малдивите на 22 март за 6-дневен меден месец. Оливия разказва пред New York Times, че почивката е “нещо екстравагантно” за тях, тъй като тя е учител, а съпругът й е месар.

Те се колебаели дали да осъществят почивката в условията на засилващите се ограничения за пътуване, но техният туроператор ги уверява, че ще успеят да се приберат у дома, затова заминават. На 25 март обаче от ЮАР обявяват, че летищата в страната ще бъдат затворени от следващия ден. Горе-долу по същото време Малдивите също обявяват, че затварят летищата си, затова двамата решават да останат.

Когато се свързват с консулствата на Република Южна Африка в Малдивите и в Шри Ланка, за да потърсят помощ, оттам ги уведомяват че има 40 други техни сънародници, които също са блокирани на Малдивите.

Единственият им избор е да платят за чартърен полет, което би струвало 104 000 долара. Всички щели да си поделят разходите, но от правителството били разговаряли с едва половината от тези 40 души, а за подобен полет все още нямало одобрение от местните власти. Блокадата в Южна Африка се очаква да приключи на 16 април.

Снимка: Pexels.com

На 29 март двойката вече са единствените останали гости в техния курорт, заемащ целия остров, на който се намират. Цените на нощувките там започват от 750 долара. Служителите на курорта остават на острова заради двойката, а според местните разпоредби те трябва да бъдат поставени и под карантина след като последните гости си тръгнат.

Престоят на двойката продължава при занижени цени, но въпреки това започва се прeвръща в трудност за тях, а в крайна сметка може да се наложи да платят и хиляди долари за частен самолет. “Всеки би искал да бъде блокиран на тропически остров, докато всъщност това не се случи,” казва г-жа Де Фрейтас. “Звучи добре единствено, защото знаете, че можете да си тръгнете.”

В неделя двамата са били информирани, че ще бъдат преместени с моторна лодка в друг петзвезден курорт, където има други около 25 южноафриканци. От правителството на тяхната родина пък казаха, че ще платят голяма част от престоя им там.

Засега не е ясно кога двойката ще успее да се върне у дома. Служителите от първия им хотел, които все още получават заплати, пък трябва да останат две седмици там след заминаването на гостите.

Вижте още

Вижте в какво ще превърнат родната къща на Хитлер

leni

5% намаляване на предварителните резервации в Албена

ivan

Министър Ангелкова се похвали с „изключително успешен летен туристически сезон“

admin

Напишете коментар