Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Идеи за повече пространство в банята

Няма човек, който да не си мечтае за красива, уютна и просторна баня.

Но на практика в повечето апартаменти истината е съвсем различна – претъпкана с мебели малка баня, в която трудно може да се намери място дори и за най-важните аксесоари като паста за зъби, четки, козметика и така нататък.

Съвременното разпределение на жилищата съвсем не предвижда просторна баня, така че собствениците сами трябва да се погрижат за добрата организация на местата за съхранение. Как да увеличите максимално използването на всеки сантиметър от скъпоценното пространство? Ето няколко идеи, които ще ви помогнат да поберете всички необходими предмети, без да правите компромис с красотата на дизайна.

Шкаф под мивката

Пространството под мивката е с право смятано за най-популярното решение за съхранение на част от най-важните аксесоари в банята. Шкафът в тази зона е чудесно решение, но важно е да се избере правилно съдържанието му. Не заемайте мястото в шкафчето с всеки попаднал в ръцете ви предмет, добре обмислете кои от нещата ще е най-практично да приберете в него.

modernata banq idei 02

Контейнерчета за дреболии

На мивката често могат да се видят куп шишенца и бурканчета, които загрозяват помещението и внушават усещане за безпорядък и претрупаност. Какво ще кажете за замяната им със стилни и красиви контейнерчета, чийто дизайн и цветове отлично да си пасват с основната тема на банята? Контейнерите могат да бъдат закупени готови или пък да си ги изработите сами от подръчни материали, а вариантите за позиционирането им също са разнообразни – свободно стоящи или закачени към стената, в близост до душа, ваната или огледалото.

Функционални рафтове в банята за пестене на място

Те могат да бъдат снабдени със закачалки за кърпи, което е още по-практично и спестяващо пространство. Не се страхувайте да експериментирате с форми и цветове. Например, кръглите рафтове са идеални за съхраняване на хигиенни препарати, кърпи и козметика. И, не е необходимо да ги монтирате единствено на стената на банята, можете да ги прикрепите и към вратата. Това е много удобен и оригинален вариант за малките бани.

Вижте още

Италианец превърна пещера в къща за гости

admin

Борина Андрю изгражда линейните паркове в София

Показаха сутиен за 3 млн. долара

admin

Напишете коментар