Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Книги, които ще променят емоционалната нагласа към дома ви

Домът е мястото, където прекарваме голяма част от времето си, поради което е желателно да се чувстваме достатъчно комфортно, когато сме вкъщи. Именно поради това много хора полагат големи усилия, за да превърнат своя апартамент или къща в мечтаното вдъхновяващо пространство, зареждащо ни със спокойствие и положителни емоции.
Винаги можете да използвате услугите на професионален интериорен дизайнер, но както можете да предположите, подобна услуга обикновено не е никак евтина. Алтернативата е да се опитате сами да се справите, за което могат да ви помогнат множеството книги, предазначени именно за преобразяването и подобряването на жилищните ни пространства. В този материал ще ви дадем десет отлични примера именно за подобен вид литература.

Наръчник за дома. Умения и съвети от Сара Бейкър

Ако тепърва сте се изнесли от апартамента на родителите си, вероятно вече сте разбрали, че поддържането на дом не е никак лесно. За щастие тук на помощ пристига страхотната Сара Бейкър, която ни осигурява един безупречен наръчник, помагащ ни да оптимизираме максимално усилията си и да направим дома си възможно най-добър.

Малък наръчник по хюга от Майк Викинг

Думата “хюга” нашумя много в последните няколко години, а благодарение на книги като тази, много хора успешно внесоха щипка скандинавски уют в своите домове. Самата дума няма едно-единствено значение, но датчаните я използват като символ на уюта и комфорта. Оказва се, че те наистина ги разбират тези неща. Все пак да не забравяме, че само преди няколко години датчаните бяха определени за най-щастливата нация на планетата.

Магията на подреждането от Мари Кондо

Мари Кондо се превърна в истинска сензация в последните няколко години, благодарение на разработения от нея метод “КонМари”. Въпреки че става дума за нещо толкова тривиално като подреждането и прибирането на нашите вещи, бързо ще се уверите, че нейната техника може бързо за промени живота ви към по-добро. Защото добре подреденият дом е радост за душата.

333 идеи за цветен рай от Клаус Вагенер

Казват, че във всеки дом трябва да има поне едно растение. А защо не са повече от едно, при това – кое от кое по-хубаво? В тази полезна книга Клаус Вагенер ви дава цялото си “ноу хау” относно отглеждането на красиви растения в саксии. За един по-цветен дом!

Ремонти в дома – Интериорни подобрения от Колектив

Преди да платите сериозна сума на майстори, помислете дали не можете сами да коригирате нещата, които ви дразнят у дома. В това практично ръководство ще откриете множество информация за някои от самите основи на вашия дом, като например електричеството, водопровода и канализацията, топлинната изолация и доброто боядисване. Защото трудно можете да поддържате своя дом, ако не познавате основите.

Цветопсихология и интериор от Колектив

Не е никак случайно, че цветовете са един от основните компоненти, с които интериорните дизайнери стартират промяната на всеки дом. Науката е доказала, че различните цветове могат да имат и различно влияние върху нашето настроение и нагласа. В тази книга ще научите повече за подбора на цветовете и евентуалното им комбиниране. Кой знае, може би точно тук се крие следващото ви вдъхновение?

Фън Шуй и здраве от Вилхелм Герщунг и Йенс Мелхазе

Сигурно помните времето, когато сякаш всички бяха луди по китайското учение Фън Шуй, съществуващо вече повече от пет хилядолетия. Според Фън Шуй, нашият дом крие определен енергиен баланс, който определя как се чувстваме, отразявайки се и на нашата собствена енергия. В тази книга Вилхелм Герщунг и Йенс Мелхазе, опитни и дългогодишни изследователи на Фън Шуй, споделят знанията си за едно от най-популярните учения в историята на човечеството.

Фън Шуй Вътрешен дизайн от Сара Росбах

Предлагаме ви и още една книга, посветена на Фън Шуй, тъй като вярваме, че учение на повече от 5000 години заслужава възможно най-обстойно изследване. Тук можете да се запознаете и с гледната на точка на Сара Росбах – друг изследовател на Фън Шуй. Тази книга ще ви помогне да комбинирате тайните на Фън Шуй със собствените си идеи относно интериорния дизайн на дома ви. Резултатът от това? Повече хармония и по-малко негативна енергия.

Живот с нулев отпадък в България от Блажка Димитрова

Не само заради едно шведско момиче в тийнейджърска възраст, но темата за екологията и “еко” живота като цяло е все по-актуална. Радващото е, че и все повече хора се стараят да намалят замърсяването на природата, осъзнавайки, че е наша отговорност каква планета ще оставим на децата и внуците си. В тази симпатична книга Блажка Димитрова дава практични и полезни съвети, свързани с природосъобразния начин на живот и намаляването на отпадъците, които генерираме у дома.

Радостта от пренареждането на кухнята от Роберта Скира

Роберта Скира е журналист и гастрономически критик от Италия, която твърдо вярва, че редът в кухнята е ключов фактор в постигането на по-добра хармония у дома. Някои смятат, че това е нейният отговор на вече споменатата книга на Мари Кондо, но сме сигурни, че ще откриете и достатъчно разлики и съвсем нова информация.

Вижте още

Банка в Ливан ще има нестандартен централен офис

admin

Хората да бъдат заселвани в къщички за птици, предлагат архитекти от Швеция

ivan

Изложба в столицата: Тримата архитекти, които променят облика на града

leni

Напишете коментар