Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Как да съчетаем лилавия диван в интериора?

Лилавият цвят е мистериозен, загадъчен, пробужда сетивата и енергията. Подходящ е за творчески и романтично настроени натури. В интериора се използва внимателно и пестеливо поради своето силно въздействие. Придава красота, чар и романтично излъчване на всяка стая.

Лилавият диван привлича вниманието към себе си и е достоен да се превърне в център на дневната. В съчетание със злато, сребро и мед той навява усещане за лукс и комфорт. Може да се комбинира и с хладни, пастелни или неутрални нюанси, с помощта на което ще се създаде балансиран и мек интериор.

Лилавият диван е подходящ за класически или модерни дневни.

С какви настилки, мебели и текстил да съчетаем лилавият диван?

В зависимост от нюанса на лилавото и цялостната интериорна идея, подовата настилка би могла да бъде както в светли, така и в тъмни нюанси. Прекалено топлите, светли, златисти цветове обаче не са много подходящи. Най-добре изберете избелено дърво със сивеещ или бял оттенък. В тъмната гама може да заложите на венге. При плочките нещата стоят по подобен начин – изберете бежово, сиво, черно, бяло.

За стените най-добре заложете на неутрален цвят – бяло, сиво, мляко с какао. Мебелите също трябва да са в неутралната гама – слонова кост, бяло, всички нюанси на синьо, кафяво, черно.

Декоративни възглавнички, пердета и килим е най-добре да бъдат в бледи нюанси с мотиви в цвят, същия като дивана. Подходящи са и шампанско, пясъчно бежово, сребро.

Лилавият диван ще „разчупи“ бялата дневна, ще ѝ придаде настроение, колорит и комфорт.

В комбинация с други пастелни нюанси на бежово и розово, лилавият диван създава нежна, женствена обстановка.

Лилавият цвят има 196 нюанса! Най-популярните от тях са: лавандула, орхидея, люляк, слива, грозде, патладжан.

Вижте още

Ловна къща в западна Норвегия с жив покрив (СНИМКИ)

Къща в красив модерен рустик стил (СНИМКИ)

Дървено стълбище, превърнато в склад за вино

leni

Напишете коментар