Invest Build Media
Архитектура и Дизайн Бизнес и Инвестиции Имоти и строителство

Проектът за реновация на паветата в София надвишава 50% готовност

Приблизително 70% от участъка, предназначен за реновиране на паветата в София, е вече успешно реализиран, съобщи днес заместник-кметът по строителство, г-н Ангел Джоргов. Тази важна информация бе предоставена на журналистите, а събитието бе посетено и от кмета на столицата, г-жа Йорданка Фандъкова, като предава Българска телеграфна агенция (БТА).

Важно е да се отбележи, че работата върви напред със спокойствие и внимание към всички технологични процеси и стандарти, гарантира заместник-кметът Джоргов. Оставащите 30% от реновирането на паважите ще бъдат завършени в следващите две седмици, според неговите изявления. Важно е, че надзорните органи и строителните екипи поддържат постоянен контрол върху проекта и се извършват проверки за спазване на всички параметри на реновирането.

Относно другите големи ремонти и инфраструктурни промени в столицата, заместник-кметът поясни, че целта е те да бъдат завършени до 15 септември, когато започва новата учебна година и трафикът вероятно ще се засили. Специфични участъци, където работите са в ход, включват булевард „Цар Борис Трети“ в района на квартал „Княжево“, където се очаква да бъдат завършени строителните дейности в този период.

Друг важен обект, който е близо до финала, е стесненият участък по линията на пробива на ул. „Филип Кутев“ при бул. „Симеоновско шосе“ и бул. „Г.М. Димитров“. Всички усилия се полагат, за да бъде отворен този пробив до 15 септември, както бе обявено от г-н Джоргов. Булевард „Чепинско шосе“ също се приключва, идват наред и работите в кръстовището на „Овча купел“ и „Цар Борис Трети“, което представлява последното голямо кръстовище, включено в проекта. Вече беше завършена изграждането на релсовия път на това място.

Вижте още

Лукарски помогна за първа копка на трети завод на Язаки у нас

admin

Форумът NEXT DIFI 2017 показа дигиталните предизвикателства пред финансовия свят

ivan

Минералната вода в България лекува почти всичко: Вижте кои заболявания

Напишете коментар