Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции Имоти и строителство

Завладейте възможностите: Публични търгове с бивши отнети имоти

Търговете с тайно наддаване на недвижими имоти, които са били отнети в полза на държавата, са в процес на организация от Териториалното Дирекция на Националната Агенция за Приходите (НАП) в София. Този вид търгове представляват важен механизъм за реализиране на имущество, което е било конфискувано от съда след съответни съдебни производства, като за тях не е бил доказан законен източник на доходи за придобиването им.

Обявени са няколко недвижими имота, които са предмет на тези публични продани. Те включват два апартамента в жилищни квартали на столицата, а именно два в ж.к. „Люлин“, два в ж.к. „Хиподрума“ и един в ж.к. „Манастирски ливади“. Особено интересното е, че имотите в ж.к. „Хиподрума“ ще бъдат продавани като една група, тъй като те са преустроени и свързани помежду си.

Началните тръжни цени на тези апартаменти варират от 105 510 лева до 314 000 лева. За да се осигури широк кръг от потенциални купувачи, инспекторите по приходите от отдел „Държавни вземания“ в ТД на НАП София активно провеждат търсене на заинтересовани лица.

Също така, в процес на продажба са и два поземлени имота. Единият се намира в с. Пенкьовци, община Трън, а другият в с. Абланица, община Хаджидимово. Те също са били отнети в полза на държавата чрез съдебни решения по искове на Комисията за конфискация и приходи от наказателното преследване и още веднъж за тях не е бил доказан законен източник на доходи за придобиването им.

Е важно да се подчертае, че организатор на тези търгове е именно ТД на НАП София. По този начин, приходите, реализирани от продажбата на отнетите имоти, влизат директно в държавната казна и се използват за разнообразни обществени нужди.

Ако сте заинтересовани от този вид търгове и искате да научите повече подробности относно сроковете, регламента за участие, както и друга информация, свързана с процеса на публичната продажба, можете да посетите интернет страницата на Националната Агенция за Приходите (НАП), където са публикувани подробности за всички текущи обявени търгове.

Вижте още

Разтърсване на млечните цени: Обширно разследване на продуктовата верига

Лиляна Павлова даде начало на строежа на язовир „Луда Яна“

admin

Части на бул. Дондуков ще бъдат пуснати за движение до 15 септември

ivan

Напишете коментар