Invest Build Media
Туризъм и Екология

Почивка в дивата джунгла (СНИМКИ)

Струва си да се поразровим и прочетем повече, за да разберем уникалния характер на полуостров Юкатан – 73,600-километрова зона между Карибско море и Мексико.

Геолозите казват, че преди 65 милиона години огромен астероид е ударил северното крайбрежие.

Учените изчисляват, че енергията, освободена при сблъска на астероида със Земята, е равна на енергията от взривяването на около 10 милиарда атомни бомби като тази, пусната над Хирошима.

Днес много хора пътуват до Тулум, за да усетят силната енергия на природата, която сякаш се излъчва от всяко нещо в страна, която впечатлава с красотата си.

Точно там е плажният град в Тулум, известен с руините на племето маите и карибските си плажове. Но в него има друга атракция  и е необходимо да рискуваме и да влезем на няколко километра навътре в джунглата, където има курорт, който коренно различен от всичко, което някога сме виждали.

Ваканционният комплекс Ah may Residence, е курорт, изграден в средата на естествена джунгла, буквално, разстояние на 30 минути път от град Тулум Тулум, на полуостров Юкатан.
Съединението включва 18,400 m2 централна структура, плюс три сателитни конструкции. Заедно те оформят комплекс  от 25 акра, построен на етапи.

Уникалната архитектура, която пресъздава естествените форми, създава усещането за пълна хармония между една модернистична сграда и заобикалящата джунгла. Комплексът е наричан „Град на изкуството“. Любопитно е , че в него няма нито една права линия или остър ъгъл.

Архитектът захвърля рационалността в полза на чувството, емоцията и връзката с  природата. Дизайнът на структурата е създаден така, че перфектно да се слива с природата и да влияе върху емоцията на посетителите, които усещаст силното спокойствие на нежните заоблени форми, могат да забравят външния свят и проблемите си и да се фокусират върху душевната си хармония и истинската връзка с майката природа.

Къщата е създадена и построена така, че не гората около нея не е наранена или разрушена. Проектирана е, използвайки естествени материали, с които са създадени органичните форми. Детайлите са изпипани по последния милиметър, дизайнерските решения са модернистични и създават диалог между околоната среда и помещенията.

Вижте повече в галерията:

Снимка на ‎ורדית חרצית‎.Снимка на ‎ורדית חרצית‎.Снимка на ‎ורדית חרצית‎.Снимка на ‎ורדית חרצית‎.Снимка на ‎ורדית חרצית‎.Снимка на ‎ורדית חרצית‎.Снимка на ‎ורדית חרצית‎.Снимка на ‎ורדית חרצית‎.Снимка на ‎ורדית חרצית‎.Снимка на ‎ורדית חרצית‎.Снимка на ‎ורדית חרצית‎.Снимка на ‎ורדית חרצית‎.Снимка на ‎ורדית חרצית‎.Снимка на ‎ורדית חרצית‎.Снимка на ‎ורדית חרצית‎.Снимка на ‎ורדית חרצית‎.Снимка на ‎ורדית חרצית‎.Снимка на ‎ורדית חרצית‎.Снимка на ‎ורדית חרצית‎.Снимка на ‎ורדית חרצית‎.

Вижте още

Цената на 8 март: Колко ще ни излезе?

Археологическият обект на пл. Света Неделя вече привлича туристи от цял свят

ivan

Пчелари издигат гласа си: Борба за по-добри условия и подкрепа

Напишете коментар