Invest Build Media
Имоти и строителство

Какво ще се строи на мястото на ИПК „Родина“?

Една от високите и най-знакови сгради в София и символ на недовършените мащабни социалистически проекти – ИПК „Родина“, днес беше разрушена чрез съвременен технологичен взрив с дистанционен механизъм.

Процесът се осъществи съгласно детайлни технологични проекти, които бяха съгласувани с всички компетентни институции у нас, при стриктно спазване на изискванията за безопасност.

17-етажната сграда беше разрушена поради нефункционалните й характеристики и конструктивни проблеми.

Периметърът около т. нар. „опасна зона“ беше ограничен с цел безопасността на гражданите и живущите в района, посочва БНТ.

„Предстои разчистване на терена, за да го подготвим за бъдещи инвестиции. Възложили сме на международна компания да изследва градоустройствените възможности на имота, както и да направи анализ на пазара на недвижими имоти в България.

Тя трябва да ни предложи варианти за инвестиция. Имотът е с чудесна локация, на важен булевард в София. Искаме да направим възможно най-хубавия проект с комплекс от сгради и нещо красиво за града – за живущите в столицата и нейните посетители.

Проект, който ще прoмени съвременния архитектурен облик на столицата. Когато сме готови, ще представим пред обществеността идеята и конкретния проект, който ще реализираме“, коментира ръководството на компания „Изток плаза Инвест“, която е собственик на терена.

Вижте още

Отвориха офертите за технически проекти за ремонта на 3 тунела от Хемус и Тракия

ivan

Умуват за разширяване на магистрала Тракия между София и Пловдив

ivan

Иновативни материали, които променят строителната индустрия

leni

Напишете коментар