Invest Build Media
Имоти и строителство

Какво ще се строи на мястото на ИПК „Родина“?

Една от високите и най-знакови сгради в София и символ на недовършените мащабни социалистически проекти – ИПК „Родина“, днес беше разрушена чрез съвременен технологичен взрив с дистанционен механизъм.

Процесът се осъществи съгласно детайлни технологични проекти, които бяха съгласувани с всички компетентни институции у нас, при стриктно спазване на изискванията за безопасност.

17-етажната сграда беше разрушена поради нефункционалните й характеристики и конструктивни проблеми.

Периметърът около т. нар. „опасна зона“ беше ограничен с цел безопасността на гражданите и живущите в района, посочва БНТ.

„Предстои разчистване на терена, за да го подготвим за бъдещи инвестиции. Възложили сме на международна компания да изследва градоустройствените възможности на имота, както и да направи анализ на пазара на недвижими имоти в България.

Тя трябва да ни предложи варианти за инвестиция. Имотът е с чудесна локация, на важен булевард в София. Искаме да направим възможно най-хубавия проект с комплекс от сгради и нещо красиво за града – за живущите в столицата и нейните посетители.

Проект, който ще прoмени съвременния архитектурен облик на столицата. Когато сме готови, ще представим пред обществеността идеята и конкретния проект, който ще реализираме“, коментира ръководството на компания „Изток плаза Инвест“, която е собственик на терена.

Вижте още

Унгария ще строи продължение на „Турски поток“

leni

Грешки, които често се допускат при строеж на къща

leni

Пускат движението по бул. „Черни връх” до средата на декември

admin

Напишете коментар