Invest Build Media
Туризъм и Екология

Airbnb с нови правила

Платформата за краткосрочно отдаване под наем Airbnb въвежда нови изисквания за своите наемодатели заради пандемията от коронавирус.

Всички над 7 млн. собственици на имоти, които се отдават под наем чрез платформата по цял свят, ще трябва да започнат да спазват нови правила за почистване с цел превенция от заразата, съобщава CNN Business.

Едно от новите изисквания е всеки собственик на такъв тип имот да оставя 24-часов „прозорец“ между две резервации, за да може помоещението достатъчно добре да се дезинфекцира и проветри.

Новото изискване се основава на препоръка от Центровете за борба със заболяванията, които казват, че е „възможно заразата да остане във въздуха в продължение на няколко часа“.

Освен това Airbnb обяви за първи път в историята на платформата, че е създаден  „стандартизиран протокол за почистване“ за всички свои домакини. В него ясно са описани препоръки как да се почистват помещенията и какви дезинфектанти да се използват.

Този протокол не е задължителен за наемодателите, но Airbnb заяви, че препоръчва на собствениците на тези имоти все пак да следват част от препоръките, за да може престоят на бъдещите туристи да е достатъчно безопасен.

От компанията съобщават, че съвсем скоро информацията за това кои наемодатели почистват апартаментите си по „стандарт“ ще бъде вписвано и в самите обяви и всеки турист ще може да види това.

Резервациите както в хотелите, така и в Airbnb се сринаха по цял свят от началото на кризата. Ето защо по-рано този месец компанията обяви, че взема заем в размер на 1 млрд. долара с цел спасяване на бизнеса си.

Освен това правилата за анулиране на резервации бяха облекчени и се създаде фонд от 250 млн. долара, с които да се намалят загубите на наемодателите по цял свят.

Много от домакините обаче заявиха, че отделените средства не са достатъчни за покриване на финансовите поражения, предизвикани от кризата.

Вижте още

Collider Activity Centre

admin

Хората пътуват до летище София с друг транспорт и по-малко с метрото

ivan

Уасаби носи надежда за подобряване на паметта при възрастните

Напишете коментар