Invest Build Media
Имоти и строителство

Новопостроените небостъргачи в Лондон са 60

През 2019 г. в Лондон са били пуснати в експлоатация 60 небостъргача, всеки с височина над 20 етажа.

Това е 50% повече спрямо 2018 г. и е най-високото ниво от момента, от който се води статистиката на показателя Tall Buildings Survey през 2014 г.

Най-високата, пусната в експолатация сграда през миналата година се намира в лондонското сити. Това е 22 Bishopgate, която е 62 етажа. А най-впечатляващата висока жилищна сграда е Diamond Tower. Тя е 60 етажа и в нея се предлагат само жилища за наем.

Други впечатляващи сгради са 39-етажната Atlas Building в Шордич и 37-етажната Chealsea Waterfront, построена на мястото на бивша електроцентрала на река Темза.

Интересен е фъктът, че почти 90% от новооткритите през миналата година небостъргачи в британската столица са жилищни. Това отразява стремежът на властите да отговори на високото търсене на апартаменти. Голяма част от  небостъргачите са разположени в центъра на Лондон, но има и такива, които са разположени в Ийгъл, Грийуич и Харинг.

„Пандемията от Covid-19 ще принуди властите да преразгледат посоката относно, която ще се развиват градовете. Възниква въпрос по отношение ръста на населението в Лондон, цените на жилищата и социума като цяло. Ще наблюдаваме ли спад в търсенето на жилища ново строителство? Какви ще са последиците от социалната изолация?“, казва Питър Мюлер, главен куратор на New London Architecture.

Вижте още

Кметът Фандъкова се похвали с усилени ремонти на улиците след зимния сезон

ivan

Рехабилитацията на ул. „Филип Кутев“ ще приключи до 24 май

ivan

Ремонтират през август Цариградско шосе при Орлов мост

ivan

Напишете коментар