Invest Build Media
Имоти и строителство

Новопостроените небостъргачи в Лондон са 60

През 2019 г. в Лондон са били пуснати в експлоатация 60 небостъргача, всеки с височина над 20 етажа.

Това е 50% повече спрямо 2018 г. и е най-високото ниво от момента, от който се води статистиката на показателя Tall Buildings Survey през 2014 г.

Най-високата, пусната в експолатация сграда през миналата година се намира в лондонското сити. Това е 22 Bishopgate, която е 62 етажа. А най-впечатляващата висока жилищна сграда е Diamond Tower. Тя е 60 етажа и в нея се предлагат само жилища за наем.

Други впечатляващи сгради са 39-етажната Atlas Building в Шордич и 37-етажната Chealsea Waterfront, построена на мястото на бивша електроцентрала на река Темза.

Интересен е фъктът, че почти 90% от новооткритите през миналата година небостъргачи в британската столица са жилищни. Това отразява стремежът на властите да отговори на високото търсене на апартаменти. Голяма част от  небостъргачите са разположени в центъра на Лондон, но има и такива, които са разположени в Ийгъл, Грийуич и Харинг.

„Пандемията от Covid-19 ще принуди властите да преразгледат посоката относно, която ще се развиват градовете. Възниква въпрос по отношение ръста на населението в Лондон, цените на жилищата и социума като цяло. Ще наблюдаваме ли спад в търсенето на жилища ново строителство? Какви ще са последиците от социалната изолация?“, казва Питър Мюлер, главен куратор на New London Architecture.

Вижте още

Алексей Навални показа „Двореца на Путин“ (СНИМКИ)

Строителството в ЕС се влошило през май, у нас имало стагнация

admin

Възстановяват програмата за енергийна ефективност

ivan

Напишете коментар