Invest Build Media
Имоти и строителство

Представиха вариантите за цялостен ремонт на столичния бул. Дондуков

Цялостният ремонт на бул. „Княз Ал. Дондуков“, който предвиждаме за 2017 г., е разработен в три варианта. Проектът предвижда реконструкция на трамвайния релсов път, пътните платна и контактно кабелна мрежа в участъка от ул. ”Кракра” до Младежки театър”. Това каза зам.-кметът Евгени Крусев по време на обществено представяне на вариантите снощи.

Общественото представяне се проведе в сградата на бившето кино „Левски“ на бул. „Янко Сакъзов“ №30 в присъствието на кмета на район „Оборище“, главния архитект на район „Оборище“ и главния архитект на София Здравко Здравков.

Проектът за реконструкция на столичния булевард не променя неговия характер и запазва габарита на пътното платно от 18 м с два тротоара по 5 м.

Разработените варианти са:

Вариант №1 предвижда павирана настилка на пътните платна и при трамвайните трасета.

Вариант №2 предлага изпълнение на активните пътни платна с асфалтова настилка и на павирана настилка при трамвайните трасета и зоната за паркиране.

Вариант №3 е с асфалтова настилка при активните пътни платна, трамвайните трасета и в зоната за паркиране.

В рамките на цялостния ремонт ще бъдат напълно обновени тротоарите, уличното осветление и отводняването, като е предвидено и изпълнение на мерките за достъпна среда.

Предвижда се изграждането на перони в района на трамвайните спирки. Проектирани са по два перона на всяко от кръстовищата бул. „Княз Ал. Дондуков” – ул. „Георги Раковски” и бул. „Княз Ал. Дондуков” – бул. „Васил Левски”. Оставащата лента за движение на моторни превозни средства е 3,50 м. Пероните са обособени до пешеходните пътеки на кръстовищата, за да могат пешеходците да използват за пресичане фазата на светофарите.

Предишната реконструкция на релсовия път по бул. „Княз Ал. Дондуков” е от 1992 г. С цел намаляване на шума от трамвайното движение сега се предвижда монтиране на шумо и виброизолационни елементи.

Вижте още

Стартира реконструкцията на пътя Пловдив-Асеновград

ivan

Николай Нанков: Магистралният пръстен на страната ще бъде завършен за 5-6 години

ivan

Общината в София ще инвестира 2 млрд. лв. във ВиК до 2025 година

ivan

Напишете коментар