Invest Build Media
Туризъм и Екология

Почивка през есента – 15 перфектни дестинации

Обикновено си мечтаем за почивка през лятото.

Тази година обаче коронавирусът е на път да провали всичките ни планове за пътуване в чужбина.

Опитни пътешественици обаче твърдят, че най-подходящото време за пътуване са сезоните есен и пролет.

Ето защо Bright Side ви предлага да разгледате 15 невероятни дестинации, към които да се отпраните когато дърветата се позлатят.

1. Плажът на птиците фламинго, Аруба

Райски плаж, на който красиви птици фламинго ще ядат от ръцете ви. Между другото, най-топлият месец в Аруба е септември.

Местните фламинго не мигрират тук, те живеят тук през цялата година и се чувстват удобно в близост до хората, които винаги им дават нещо вкусно за хапване.

2. Остров Мадейра, Португалия

Островът е невероятен, а всеки град крие своите изненади. Например в Порто Мониш има вулканични басейни и стара крепост с аквариум. Ако искате да разберете как са живели португалците през 17 век, можете да разгледате къщите с триъгълни покриви в Сантана.

Ако вземете кабинковия лифт до Фуншал, можете да посетите впечатляващата тропическа градина на двореца Монте и да се плъзнете по хълм в шейна. А ако искате да се насладите на зрелищна гледка, трябва да изкачите най-високия връх на Мадейра – Пико Руиво.

3. Джамия Шах Чераг, Иран

Този лъскав храм е построен през 14 век по време на царуването на кралица Таши Хатун. Вътре в джамията всичко грее с тази невероятна светлина.

Стените са украсени с мозайка от огледално стъкло, орнаменти и сребърни плочи. А на входа има басейн с фонтани и светлини.

4. Дюната на Пилат в Аквитания, Франция

Този гигантски природен шедьовър е най-високата пясъчна дюна в Европа. Ако някога отидете в югозападната част на Франция, близо до Аркашон, можете да се насладите на морето и да сте едновременно в пустинята.

Откъде се появява тази дюна? Смята се, че преди милиони години вятърът и водата ерозирали Пиренеите, превръщайки ги в пясък, който реките носят в морето, а приливите и отливите го връщат към брега, който е блокиран от гори.

И така, сантиметър по сантиметър, се появява най-голямата дюна в Европа, която е с дължина от 2.7 км от север на юг, а височината й е около 106.60 м.

5. Национален парк Бохемска Швейцария, Чехия

Националният парк „Бохемска Швейцария“ се намира в Чехия, на границата, която страната споделя с Германия. Ще влезете в свят на скали, каменни арки със зелени гори и прозрачни водоеми.

И ако искате да видите пейзаж, който изглежда като излязъл направо от приказка, вземете лодка до каньона на река Елба.

6. Гьобекли тепе, Турция


Открит още през 1963 г., разкопките на хълма започват чак през 1995 г. Скоро се оказва един от най-старите храмови комплекси на планетата.

Той се появява преди неолитната революция, когато, според учените, хората започват да се занимават с животновъдство и земеделие, развиват писмената си култура.

7. Големият Буда, остров Лантау

Остров Лантау е най-зеленото място в Хонконг – с долини, планини и водопади. Има и много живописни пешеходни пътеки и велосипедни алеи, но най-важната гледка, на която хората искат да се насладят, е Буда.

Това е най-високата статуя на седящ Буда в света с височина 34 метра. Тя е специален символ на хармонията между хората, природата и религията. Гледката от върха е впечатляваща, а вътре има красив храм. Лантау се гордее с някои от най-чистите плажове в света.

8. Sky Garden, Ирландия


Тази инсталация е създадена от известния концептуален художник Джеймс Търрел. Можете да влезете в центъра на кратера през тунел, като идеята е хората да минават от тъмнина към светлина, сякаш се прераждат.

Между другото, кратерът се намира в имението Liss Ard в Корк, Ирландия, където има градини с пешеходни пътеки и голямо езеро.

9. Принцът, огърът и русалката, Тайланд


Тези скулптури на плажа Пуек Тиан са препратка към легендарна местна поема. Тя е писана от автора си 20 години, като е завършена през 1844 г.

10. Розовата джамия, Шираз, Иран

Витражът на джамията ни вкарва в една приказка, построена по времето на династията Каджар.

Често я наричат Розовата джамия, защото има много рози, които покриват тавана и стените.

11. Jeju, остров Seongsan Ilchulbong, Южна Корея

Този спящ вулкан е една от най-важните природни забележителности в Южна Корея и можете да го видите от всяка точка на острова.

Последното му изригване е през 1007 г. Територията около него е национален парк.

12. Болоня, Италия

Болоня предлага много различни преживявания. Тя е столица на науката и кулинарията. Най-голямата забележителност в града е най-старият университет в Европа (отворен е през 1088 г.), където учи Николай Коперник.

13. Хотел в бъчви за вино, Нидерландия


Ако някога сте искали да се чувствате като древногръцки философ или просто обичате вино, това е точното място за вас. 12 огромни бъчви са превърнати в удобни стаи с гледка към пристанището и градината.

Хотел-ресторант De Vrouwe van Stavoren е специализиран в рибни ястия.

14. Басейните в замъка Хърст, Калифорния, САЩ

Този невероятен замък в Калифорния е построен от Уилям Рандолф Хърст – американски издател на вестници от 20 век. Той притежава няколко красиви библиотеки, екзотична зоологическа градина, къщи за гости, конюшни за арабски жребци, винарска изба, банкетна зала в средновековен стил, писта за самолети и 2 басейна.

Откритият басейн се нарича Нептун, а затвореният изглежда като древни римски терми.

15. Градчето на Попай, Малта

Повече от 20 дървени конструкции са построени в Мелиеша, като се използва материал от Нидерландия и Канада. Те са декор за филм, а когато снимките приключват, местните решават да използват шанса си и го превръщат в тематичен парк.

Вижте още

Софийското летище върнало 604 изгубени вещи от началото на годината

ivan

Безплатен ръчен багаж: Европейски законодатели гласуват за права на пътниците

През уикенда свободната зона на плажа в Албена ще бъде с безплатен шезлонг

viktoria

Напишете коментар