Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Просторен интериор и красиви детайли в полската „Къща за Елена“

„Къщата за Елена“ – това е работното заглавие на проекта, който ще разгледаме в тази статия. Къщата, чийто интериор е обект на нашето внимание днес, е разположена в Гдиня, Полша, а вътрешният й дизайн е разработен от полското интериорно студио Ministerstwo Spraw we Wnętrzach.

Интериорът на къщата е вдъхновен от вътрешната й структура, която въпреки основните промени, които претърпява, е запазила съществуващото си разпределение на пространството в отделни помещения. Най-впечатляващата част от интериора тук е създаденият „диалог“ между дърво и бетон, които са основните материали, използвани в изграждането на вътрешното оформление. 

Двете коренно различни повърхности съществуват едновременно в почти всяко помещение, създавайки интересни взаимодействия, които определят характера на пространствата. Стените, покрити с дърво, неусетно преминават в покрит със същия материал таван, който пък от своя страна рязко се превръща в конструкция, покрита с бял бетон.

В крайна сметка, в борбата за надмощие победител е дъбовата дървесина. Нейната топла текстура излъчва чувство на уют и комфорт, затопля помещенията и създава приемственост за многобройни нюанси на сивото, идващи от бетона, поднесен на равни порции във всяко отделно пространство.

Разгледайте детайлните снимки на всяко помещение, които сме ви подготвили по-долу и сме сигурни, че ще усетите неподправеното чувство за стил и уют, идващо от всяка част на този модерен дом.

Вижте още

Мостът на Колю Фичето край Бяла ще бъде почетен с монета

admin

Искат всеки квартал на София да бъде с един цвят на сградите

admin

Къща в красив модерен рустик стил (СНИМКИ)

Напишете коментар