Invest Build Media
Имоти и строителство

Дезинфекциращите кабини в Сингапур – убиват всички микроби за 20 секунди

В Сингапур се появиха автоматични кабини за дезинфекция, в които могат да бъдат унищожени 99 процента от всички вируси и бактерии, съобщава БТА, цитирайки местното издание The Straits Times.

Човек трябва да остане в кабината 10-20 секунди, докато бъдат унищожени микробите по повърхността на кожата и предметите. Според създателите на кабината използваните вещества са напълно безвредни за човека, който може да диша свободно, докато е вътре.

Нововъведението струва 4 500 сингапурски долара (около3 100 щатски долара) и може да обслужва до 150 души на ден.

Същевременно в Сингапур експериментално е въведен и южнокорейски аналог, който струва 7 700 американски долара.

По данни на здравното министерство от днес през изминалото денонощие в Сингапур са регистрирани 465 нови случая на коронавирус, с което заразените стават общо 27 356 – най-големият брой от всички държави в Югоизточна Азия.

Впъреки това починалите от коронавируса са само 21 – едно от най-ниските равнища на смъртност в света.

Здравното министерство посочи, че вчера от болница са били изписани над 1200 пациенти, което е най-големият дневен брой от началото на пандемията. Оздравелите са над 7200.

От 12 май властите отмениха част от въведените на 7 април ограничения. Възобновиха работа някои фирми, отново бяха отворени магазини, фризьорски салони, обществени перални. Кафенетата и ресторантите обаче засега могат само да предлагат храна за вкъщи.

Излизайки от дома си, всички трябва да носят маска, включително децата над две години. При първо нарушение има глоба от 300 сингапурски долара (211 американски), при повторно – 1000 сингапурски долара, а при следващо се налага затвор до 6 месеца, като чужденците подлежат и на депортиране

Вижте още

Путин одобри разрушаването на стари жилищни сгради в Москва

ivan

Алармираха за ново строителство на морето близо до Корал

София ще инвестира 4,6 млн. лв. в изграждане на училищни спортни зали през 2019 г.

ivan

Напишете коментар