Invest Build Media
Туризъм и Екология

Европейски градове, които да посетите, ако искате да избягвате тълпи

Пътуването е доста сложно в момента, но можете да използвате следващите вдъхновяващи идеи, за да планирате бъдещите си приключения в Европа.

Градовете, представени от T+L, са по-малко посещавани, в сравнение с други популярни дестинации на Стария континент, като например Рим и Париж, така че няма да е трудно да спазвате изискванията за физическа дистанция:

За феновете на архитектурата

 

Букурещ съчетава три основни типа архитектура – подобно на никой друг град в Европа. В румънската столица се смесват Бел епок от 19-и век, комунистически и съвременни сгради от 20-и век.

Задължително посетете Двореца на парламента – символ на бурния съветски период на страната. Оставете си свободен следобед, за да разгледате най-големия европейски спа център – Therme, който има „плаж“, покрит с пясък от Черно море под гигантски стъклен купол.

Оставете си място в багажа за ръчно рисуваната керамика Horezu, която е призната от ЮНЕСКО за част от културното наследство на страната.

За чревоугодниците

Със своето крайбрежно разположение, архитектурно наследство и невероятна храна, Валенсия е страхотна дестинация. На по-малко от два часа път с високоскоростен влак от Мадрид, третият по големина град в Испания е изпълнен с кулинарни иновации.

На пазара Сан Висенте, който наскоро отвори врати в обновена фабрика за печат, търговци продават регионални вина и висококачествен иберийски бут. Ако искате да хапнете в заведение със звезда Мишлен, то тогава се отправете към El Poblet.

За търсещите стойност

Гданск е динамичен град. Предлага замъци, културни преживявания и приятелски настроено население. Тъй като Полша не използва еврото като валута, вие получавате много повече за парите си.

Задължително посетете музея, посветен на Втората световна война, преди да хапнете супа żurek, приготвена с ферментирала ръж и много чесън. Купете си кехлибарени бижута, произвеждани в града от 10 век.

За приключенски настроените

Аскона и Локарно не са толкова известни, като например езерото Комо в Италия, но тези съседни швейцарски градове, разположени на езерото Маджоре, са също толкова красиви. Насладете се на еднодневен круиз до ботаническия парк на островите Брисаго.

Вижте още

Отново има опашки на Кулата за влизане в Гърция

viktoria

Какво се промени в хотелите заради пандемията

Визи за България вече ще се дават в 15 града в Китай

ivan

Напишете коментар