Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Червено и зелено в интериора – изненадващи хармония и баланс

Защо изненадващо? Ами защото, червено-зелената цветна схема на този великолепен малък лофт е в цветове, които обичайно се „бият“ в декора. Основно, защото са акцентни цветове и обикновено са доста ярки.

Приглушените тонове и точната цветна температура обаче, разказват съвсем нова история в тези домове.

Червено-зелената тема, стопля този апартамент и безпрепятствено прелива от едно помещение в друго. А за да не добие ретро излъчване, интериорът е белязан със свежи бели и сиви акценти, които държат обстановката модерна.

Балансът на червено-зелената схема е успешен дори в декорацията на стени акцент. Виждате как чрез различна текстура на стената, зеленото обособява напълно самостоятелен кът във всекидневната.

Таванът е светъл и помага на помещението да достигне оптимален простор, въпреки червено-зелената тема.

В тази всекидневна червено-зелената цветна схема, е продължена както от стенната арт инсталацията, така и от домашните растения.Пастелните тонове зелено, имат нужда от ярък съмишленик в същата гама, който да ги допълни. Тук тази роля играе свежо зеленото дръвче до дивана.

В трапезарията, ни посрещат малиново червени столове с леко ретро излъчване, кръгла бяла маса и страхотна акцентна стена в тъмносиньо!

Вторият апартамент в червено-зелената цветна схема е просто неустоим! С подчертано женствено излъчване и тъмни цветови решения, той е със съвременно градско излъчване.

Кадифеният червен диван, внася усещане за елитарност и царственост. То е подсилено от строгите рамки на картините, окачени на маслинено-зелената матова стена.

Всекидневната и трапезарията са едно прелестно съвременно „комбо“. Зелен килим отделя визуално двата къта. Така се запазва червено-зелената цветна схема във всеки детайл.

 Червено-зелената тема в малко пространство, може лесно да го ограничи визуално и да го задуши.

В този апартамент, високият таван ликвидира тази вероятност. На втория етаж е разположена отворена семпла спалня в тъмнозелено с рубинено червени акценти.

Кухнята е компактна и умно разположена под спалнята. Тя допълва елегантното излъчване на дома, като внася матово сив нюанс в червено-зелената цветна схема на интериора.

Източник:http://www.home-designing.com/red-and-green-non-clashing-harmonious-interior-design

Вижте още

Collider Activity Centre

admin

Нови иновации в пет училища по цялата страна

Вижте един „Мерцедес“ от бъдещето – (ВИДЕО)

Напишете коментар