Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Практичност, спокойствие и светлина в етаж от къща в Москва, построена през 1914г.

Архитектите от студио Buro5 представят проект на жилище с площ от 85 квадратни метра в двуетажна сграда от предреволюционния период, построена през 1914 г. в близост до центъра на Москва. Всички интериорни и стилистични решения са изградени в контекста на архитектурата на тази къща и под стриктния поглед на собствениците на сградата.

Основната причина за реставрацията и модернизацията на жилището е един инцидент – срутването на част от покрива на сградата. Апартаментът е разположен на втория етаж от старинната сграда, а височината на таваните преди срутването е била 4. 2 метра. Когато тухленият таван, който лежал върху гнилите дъски паднал, над него се открили вековни дървени и метални греди и възможност за изграждането на малък мецанин.

Именно тези “новооткрити” елементи продиктували голяма част от взетите интериорни решения. Архитектите създали мецанин над спалнята и банята, достъпен чрез стълбището на библиотеката, а също така добавили светъл прозорец към банята. Благодарение на тези дизайнерски решения и увеличеното количеството светлина се създало усещане за средиземноморска къща, а оттук произлязъл и стил на целия проект.

Снимки: HQroom

 

Вижте още

Градините при залива в Сингапур – истинско архитектурно и ландшафтно чудо (СНИМКИ)

Царски дворец в Русия отваря отново врати след ремонт за 2 млрд. рубли

leni

Червено и зелено в интериора – изненадващи хармония и баланс

leni

Напишете коментар