Invest Build Media
Имоти и строителство

Ръст в немската строителна индустрия въпреки пандемията

Строителната индустрия в Германия продължава да регистрира високи приходи дори в условията на пандемия.

През март секторът отчита 11,8% по-високи приходи на годишна база, съобщи Федералната статистическа служба, предава Die Zeit, цитирани от stroiteli-bg.com.

Според изчисленията през първото тримесечие се наблюдава ръст с 11,6% спрямо същия период на предходната година. Броят на служителите в областта е нараснал с 2,2%.

Дърводелските услуги и инженерното дърводелство се представят най-добре. В сравнение с предходната година приходите в тези сегменти са се увеличили с една четвърт. Най-нисък ръст е регистриран в областта на хидротехниката, но и в този сегмент приходите нарастват – с 6.2%.

Въпреки доброто развитие пандемията все пак оказва влияние и върху строителния бранш. Според Федералната статистическа служба приемането на поръчки в сектора през март намалява след коригирано увеличение на цените с повече 10% в сравнение със същия месец на предходната година.

Основната строителна индустрия включва строителство на сгради, както и на пътища, железопътни линии и техника, също и строително инженерство. Статистиката на Федералната служба обхваща компаниите с най-малко 20 служители.

Вижте още

На 35 млн. лв. скочил ремонтът на НДК

admin

Започна строителство на Околовръстния път от АМ „Тракия“ до ЖК „Младост“

leni

Стартира ремонтът на бул. “Президент Линкълн“ в Овча купел

ivan

Напишете коментар