Invest Build Media
Имоти и строителство

Ръст в немската строителна индустрия въпреки пандемията

Строителната индустрия в Германия продължава да регистрира високи приходи дори в условията на пандемия.

През март секторът отчита 11,8% по-високи приходи на годишна база, съобщи Федералната статистическа служба, предава Die Zeit, цитирани от stroiteli-bg.com.

Според изчисленията през първото тримесечие се наблюдава ръст с 11,6% спрямо същия период на предходната година. Броят на служителите в областта е нараснал с 2,2%.

Дърводелските услуги и инженерното дърводелство се представят най-добре. В сравнение с предходната година приходите в тези сегменти са се увеличили с една четвърт. Най-нисък ръст е регистриран в областта на хидротехниката, но и в този сегмент приходите нарастват – с 6.2%.

Въпреки доброто развитие пандемията все пак оказва влияние и върху строителния бранш. Според Федералната статистическа служба приемането на поръчки в сектора през март намалява след коригирано увеличение на цените с повече 10% в сравнение със същия месец на предходната година.

Основната строителна индустрия включва строителство на сгради, както и на пътища, железопътни линии и техника, също и строително инженерство. Статистиката на Федералната служба обхваща компаниите с най-малко 20 служители.

Вижте още

Трети мост между България и Румъния може да се случи в скоро време

ivan

Пътната връзка от бул. Брюксел до Летище София бе открита след ремонт

ivan

Две категории строежи ще получават удостоверение по нова процедура

ivan

Напишете коментар