Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Най-скъпата компания в света става все по-скъпа

По данни от вчера Apple продължава да е най-скъпата компания в света с пазарна оценка от 1.58 трилиона долара.

След нея се нарежда Microsoft с 1.51 трилиона долара, а листналата се наскоро саудитска петролна компания Saudi Aramco остава далеч назад с нейните 1.16 трилиона долара, информира profit.bg

Финансовата и инвестиционна компания Wedbush, базирана в Лос Анжелис, обаче е на мнение, че поскъпването при Apple може да продължи и в следващите месеци.

Анализаторите на Wedbush са на мнение, че ръстът в цената на книжата ще продължи на фона на очакваното бързо възстановяване на търсенето на продуктите на компанията, както и задаващия се 5G цикъл.

От компанията дори повишиха своя таргет за цената на акциите на Apple – от 375 долара до 425 долара за брой. Вчера те завършиха борсовата сесия на 364.84 долара, или с 1.33% повече спрямо ден по-рано.

„Вярваме, че през 2021 г. Apple има потенциал да повиши своята оценка до над 2 трилиона долара“, казва Даниел Ийвс от Welbush. От инвестиционната компания са на мнение, че в следващите 12-18 месеца общо 350 млн. от 950-те милиона смартфона на компанията ще бъдат обновени, главно заради 5G.

Оптимистичният вариант за книжата на компанията пък предвижда достигането на 500 долара на акция.

От началото на 2020 г. ръстът по позицията е от 23%.

Вижте още

Европейската инвестиционна банка отвори свой офис в София

ivan

Връчиха на ДСК приза Банка на годината

ivan

Еврохолд отчете рекордни приходи

leni

Напишете коментар