Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Стайни растения, които е подходящо да отглеждаме според Фън шуй

Според фън шуй растенията са живи същества, които символизират развитието и живота. Всички зелени „питомци“ се явяват източници на енергия Ци и влияят благотворно на обстановката у дома.

Днес сме подготвили една класация на редица растения и начините, по които те влияят на дома и на своите притежатели.

Азалия, бегония, мушкато – спомагат за постигане на лични успехи и каляване на волята. Азалията укрепва увереността ви, бегонията подобрява концентрацията, а мушкатото помага за по-добро настроение.

Теменужки – помагат за материалното благополучие, дават идеи за развитието на бизнес, както и помагат при откриването на желаната работа.

Папрат, палми, бръшлян – помагат за по-добра организираност, подобряват микроклимата в дома и внасят положително настроение. Създават пространство в дома, а това носи със себе си и спокойствие.

Циганче, китайска роза, кала – стимулират творческата енергия. Мотивират, дават положителна настройка.

Монстера, кралска лоза- укрепват здравето и стимулират положителното мислене.

Хризнатема и кротон- хризнатемите подобряват качеството на съня, осигуряват спокойствие и са много подходящи за отглеждане в спалня, а кротонът подобрява мозъчната дейност, предпазва от лоши мисли, много подходящ да вирее в офис, в работна обстановка.

Драцена- помага за развитието на бизнес начинанията, затова е добре да я отглеждате в офиса.

Лимон и сансевиера- подобряват самочувствието и стимулират креативното мислене. Полезни са децата тъй като развиват въображението, любознателността и самостоятелността.

Фикус и юка- подобряват концентрацията и паметта. Създават дружелюбна обстановка и влияят благоприятно върху взаимоотношенията между хората.

Маранта и коледна звезда- Подходящи са за ярки личности, лидери, които иска да развият максимално професионалните си качества. Отлични са за отглеждане на работното място.

Орхидея и циперус- Стимулират творческото вдъхновение и помагат за излизане от депресията.

Вижте още

Небостъргачът Бурж Халифа бе осветен в розово срещу рака на гърдата

admin

Професия архитект: 7 полезни съвета за бъдещи студенти по архитектура

leni

Проектът за „Света Неделя“ предизвика недоволството на работещите в църквата

leni

Напишете коментар