Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Първа “мегасделка” в Лондон след COVID-19

Строителният предприемач Крисчън Кенди е продал имение с изглед към лондонския Риджънтс Парк за около 104 млн. паунда  (129 млн. долара), което е сериозна сделка на пазара на луксозни имоти в условията на блокада заради пандемията от коронавирус.

Имотът e продаден на неназован купувач, информира Bloomberg, позовавайки се на запознати източници пожелали анонимност. Имението, което е създадено от обединението на седем имота в един огромен дом, е проектирано първоначално от архитекта от епохата на Регентството Джон Наш, известен най-вече с работата си по Бъкингамския дворец.

Това е първата “мегасделка” в Лондон, откакто Великобритания бе блокирана заради коронавируса. От имотната агенция Knight Frank обявиха по-рано през месеца, че през април цените на имотите в най-заможните части на Лондон падат с най-много от световната финансова криза насам, тъй като продавачите са се съгласявали на по-големи отстъпки, за да сключат сделки.

Има признаци на възстановяване, след като правителството облекчи част от ограниченията, които позволиха на имотния пазар да отвори отново ма 13 май. Средната отстъпка в продажните цени на имотите в Лондон в началото на юни е била 5.5%, в сравнение с 6.4% по време на по-строгите мерки, сочат данни на Knight Frank.

Вижте още

Забраниха на търговци да подвеждат за цени и наличности на стоки в промоция

ivan

Комисията по здравеопазване разглежда инициативата за създаване на Национална детска болница

Международна агенция отбелязва подобрение на банковия сектор у нас

ivan

Напишете коментар