Invest Build Media
Туризъм и Екология

От средата на юли Qatar Airways възстановява полетите си до София

Qatar Airways обяви, че възстановява полетите си до София от 15 юли 2020 г. От тази дата до 24 октомври авиокомпанията ще има четири полета в седмицата с кацане в Букурещ.

От 25 октомври се възстановява предишното разписание, т.е. 11 директни седмични полета между София и Доха.

Така пътуващите от България могат спокойно да планират почивките и бизнес пътуванията си, като освен атрактивните оферти, имат възможност да правят неограничени промени на датите на пътуване, да сменят и дестинацията колкото пъти пожелаят, стига новата да е в радиус до 5 000 мили от първоначално избраната дестинация, разказва profit.bg

Тези условия са за всички пътувания до 31 декември 2020 г. Билетите за пътуване до края на годината ще бъдат валидни не една, а две години от датата на издаване.

В допълнение към изключителните условия за промени, пътниците на Qatar Airways биха могли по всяко време да заменят билета си за ваучер за бъдещо пътуване, като стойността му ще бъде с добавени 10% и валидност също две години.

Повече информация можете да откриете на www.qatarairways.com/RelyOnUs.

Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) обяви независими статистически данни за периода от началото на пандемията. Според тях Qatar Airways е най-големият превозвач в света, с пролетени над 15 милиона километра, репатрирани над 1.8 милиона души с над 15 000 полета по време на най-тежките моменти от кризата.

Работейки в тясно сътрудничество с правителства и компании от цял свят, националният превозвач на Катар е осъществил и над 220 чартърни полета, за да прибере много хора, оказали се далеч от дома във време, когато няма опериращи полети и начин да се върнат при семействата си.

Докато пандемията COVID-19 създаде безпрецедентни предизвикателства за световната авиационна индустрия и повечето авиокомпании спряха международното опериране, националният превозвач на Катар продължи да изпълнява полети и основната си мисия.

Благодарение на отличните съществуващи за авиокомпанията процедури и подготвеност, но и на опита, придобит в последните месеци, Qatar Airways поддържа най-модерните мерки за безопасност и хигиена на борда, както и на международно летище Хамад, наскоро избрано за Най-доброто летище в Близкия изток за шеста поредна година и Третото най-добро летище в света за 2020 г.

Qatar Airways допълнително засили мерките си за безопасност на борда, въвеждайки някои промени, включително носенето на предпазни костюми (PPE) за кабинния екипаж, както и промени в обслужването на борда, които намаляват взаимодействието между пътниците и екипажа. От пътниците се изисква да носят предпазни маски.

Самолетите на Qatar Airways разполагат с най-модерните системи за филтриране на въздуха, оборорудвани с индустриално оразмерени HEPA филтри, които отстраняват 99.97% от вирусните и бактериални замърсители от въздуха, осигурявайки най-ефективната защита срещу инфекции.

Спокойствието, че могат да пътуват в безопасна среда и да променят свободно плановете си без допълнителни средства, и възможностите, които постоянно разрастващата се глобална мрежа дават на пътуващите, кара хората да планират отново мечтани посещения на любими дестинации.

Атрактивни за българския пътешественик остават всички азиатски екзотични места, далечна Австралия и Нова Зеландия, загадъчна Африка, но и все повече пътувания до Америка. Удобните полети до редица градове на новия континент, както и липсата на забрани за пътуващите от Международно Летище Доха, правят и тези полети силно търсени в настоящия момент.

Вижте още

Двумилионният пътник за 2017 г. кацна на летище Бургас

admin

Столични общинари настояват за развитие на Витоша като място за ски туризъм

ivan

Падат визите за Катар за 80 държави, включително и България

ivan

Напишете коментар