Invest Build Media
Туризъм и Екология

Самолетът на бъдещето: седалки на два етажа за повече пространство и комфорт

Когато става въпрос за бъдещето на летенето, дизайнерските компании са все по-креативни.

С оглед на желанието за спазване на социална дистанция, те предлагат няколко решения, включително разделители между седалките и дори стъклени балони.

Една компания обаче има идея, която не само ще позволи на хората да спазват дистанция по време на полет, но и ще даде шанс на пътниците в икономична класа да се насладят на по-големи удобства, разказва profit.bg.

Произведението на дизайнера Джефри О’Нийл, известно като Sephyr Seat, може един ден да ви позволи дори да си полегнете, благодарение на своето разположение на два етажа. Това означава, че двама души ще споделят ред, подобно на настройка на двуетажно легло.

„Вярваме, че новите типове пътници ще изискват усамотение, както и ще плащат допълнително за възможността да спят на борда“, посочва О’Нийл пред CNN Travel.

Според него новите седалки ще трябва да бъдат конфигурирани в схема две-четири-две, което ще позволи на повечето авиокомпании да поддържат броя на пътниците, без да жертват комфорта им.

Седалките, според Intelligent Aerospace, са изработени от леки композитни материали, намаляващи преките разходи за поддръжка за авиокомпаниите. Горните седалки ще се предлагат с телескопична стълба.

Всяка ще включва и падащо място за краката, за да осигури повече лично пространство и множество пози за сън. Те са достатъчно големи, за да поберат родител и дете.

През 2019 г. О’Нийл представя концепцията си на изложението за самолетни интериори в Хамбург, Германия, но подновява работата по него след новите предписания за социално дистанциране.

Предстои да бъдат извършени необходимите тестове за безопасност.

Вижте още

Близо 5 милиона пътници минали през летище София за 2016 г.

admin

Какво е да живееш в град под огромни скали (СНИМКИ)

ЕС отвори официално границите си за 14 страни от 1 юли

viktoria

Напишете коментар