Invest Build Media
Туризъм и Екология

Албена е сред курортите с най- добри мерки за сигурност

Всички нощни заведения в курорта Албена са затворени от вечерта на 2 юли. Решението е взето от управата на комплекса, като считат, че по този начин ще сведат до минимум струпването на хора на едно място.

Курортният комплекс е единственият у нас, в който чадърите на плажа са поставени на минимум 7 метра един от друг.

Информацията бе потвърдена пред БНТ от зам.-директорът по експлоатация в „Албена“ АД Христо Пенев.

„По този начин ще се намали струпването на много хора“, посочи той.

Мерките за сигурност в Албена са едни от най-строгите. Те започват още от бариерата на вилното селище, където всеки автомобил и превозно средство се дезинфекцира. На плажа също всяка сутрин има дезинфекция на чадъри и шезлонги. Същото е положението и в хотелите, и ресторантите.

Всички помещения се обработват с немска нанотехнология, която е иновация №1 в Германия за 2019г. Освен с тази технология, допълнително се използват и препарати и дезинфектанти преди настаняването на нови посетители, за да може дезинфекцията и сигурността да бъдат на първо място.

Гостите биват обслужвани по бюфет масите, в точки, където самите те желаят да се самообслужат, като използват ръкавици. Всички прибори са индивидуално опаковани.

Старши мениджър продажби в „Албена” АД Велина Гюмова заяви, че в момента в комплекса има около 2500 човека.

„Вече имаме 8 работещи хотела. Поели сме ангажимент да не запълваме базата на 100%. На 27 юни пристигнаха първите немски гости, а вчера и първите гости от прибалтийските пазари“, допълни тя.

Вижте още

Закриха Олимпийските игри в Рио де Жанейро

admin

АЕЦ „Козлодуй“ под натиск: Ядреният регулатор наложи важни изисквания

Претендентките за титлата „Мис Сливен“ 2022 ще дефилират с облекла на DiKa

Моника Коцева

Напишете коментар