Invest Build Media
Имоти и строителство

Сериозен ръст в цените на крайградските имоти в Прага

Противно на очакванията, спад в цените на имотите не се наблюдава. 

Силно покачване от 40% само за последните месеци отчетоха брокери в цената на крайградските имоти в Прага, информира stroiteli-bg.com.

Ако през месец май 2019 г. цената на квадратен метър е бил 1195 EUR, то за същия месец на текущата година офертните стойности вече са 1670 EUR/кв.м. Средно за пазара в Чехия увеличението на годишна база е 17%.

Не може да говорим за такава тенденция обаче при наемния пазар на къщи и вили. „Няма значително повишаване на наемните нива на тези имоти в покрайнините на столицата и големите градове. Има лек ръст, но той не надвишава обичайния“, коментира Петр Фикс, собственик на сайт за недвижими имоти. Всяка къща и вила около големите градове, обаче се преглежда три пъти повече спрямо миналата година.

Повечето хора през текущата година ще прекарат лятната ваканция в Чехия, имат свободни средства и затова търсят имоти за отдих в родината си. Търсенето на къщи и вили в Чехия отчита значителен ръст. „Наблюдаваме значителен интерес в тази категория с 47% спрямо миналата година“, казва анализаторът Шарлота Смутна.

Вижте още

9% растеж на кредитите в строителния бранш през първото полугодие

admin

12 оферти подадени за строежа на един от най-тежките участъци на „Струма“

ivan

Интересни идеи за раздвижени стени в спалнята

viktoria

Напишете коментар