Invest Build Media
Туризъм и Екология

Дубай отвори вратите си за туристи

Поредната дестинация, която отново каза „добре дошли“ на туристите.

Дубай отвори вратите си за туристи тази седмица, след като близо четири месеца границите на емирството бяха затворени, а полетите бяха спрени, информира profit.bg.

Това беше поредното усилие на пустинния град да възстанови икономиката, която беше засегната от пандемията от коронавирус и спада в цените на петрола.

Бляскавата търговска столица на Обединените арабски емирства, известна с луксозните си хотели, красиви пейзажи и атракции, като най-големия мол и най-високата сграда в света, е сред първите дестинации в Близкия изток, които възобновиха туризма.

Това обаче се случва в едно трудно време: въздушният транспорт остава на дългогодишни дъна, много хора се страхуват да не се заразят с коронавирус, а летните температури в Персийския залив достигат между 37 и 43 градуса по Целзий.

Въпреки това главният изпълнителен директор на Дубайската туристическа корпорация Исам Казин е изпълнен с увереност. Емирството е инвестирало сериозно в здравни мерки и в мерки за безопасност, казва той пред CNBC, като е готово да приеме туристи, които са прекарали месеци в домовете си.

Туризмът съставлява 11.5% от БВП на Дубай.

“Смятам, че трябва да сме реалисти. Това, което се случи в световен мащаб, не е нещо, което някой от нас си е представял,” казва Казим. “Ние, разбира се, сме много уверени в предстоящия ръст и сме направили така, че през този период хората да мислят за Дубай.”

Властите в Дубай стартираха редица рекламни кампании, една от които започна през юни и носеше името “Ще ви видим отново”, като обещаваше градът да приема посетители в близко бъдеще.

В най-новата рекламна кампания “Готови сме, когато и вие” се показват най-известните атракции в Дубай и се обявява, че туристите са добре дошли отново.

От Дубай считат, че агресивната кампания по тестване и дезинфекция – от хотелите и моловете до летищата, е изиграла основна роля в повторното отваряне на града.

Дубай планира да предлага тест за COVID-19 на всеки пристигащ, който не предостави негативен резултат от направен наскоро тест. Карантина ще се налага единствено на тези, които имат положителен резултат, но пътуващите ще трябва да имат здравна застраховка.

По отношение на това дали Дубай ще забрани пристигането на туристи от рискови страни, както го направи ЕС, Казим казва, че това все още се проучва.

Столицата на ОАЕ – Абу Даби, обаче остава затворена за туристи и дори за жители на Дубай, които не предоставят скорошен отрицателен тест.

Това означава, че посетителите на Дубай няма да могат видят забележителностите и на столицата, но според Казим това се дължи на различните стратегии.

Вижте още

Летният сезон по морето се удължава, отчитат в министерството на туризма

ivan

До края на годината Бали забрани чуждестранните туристи

leni

Готвят 60 плажа за отдаване на концесия

admin

Напишете коментар