Invest Build Media
Туризъм и Екология

В Кипър очакват пет пъти по-малко туристи през август

От Кипър заявиха, че очакват спад в туристическия сезон и през август. Анализът е направен на база сравнение със същия период през изминалата година, пише cyprus-mail.com. 

Това налага действия от страна на правителството, а именно- да измени цялостно своите прогнози за летния туристически сезон.

Ресорното министерство очаква около 100 000 души да почиват в Кипър през този август или с 18% по-малко от туристите през 2019 г. Предварително обявеният брой на летовниците бе 200 000 души, което показва спад с 50 на сто. Новите прогнози бяха обявени от зам.-министърът на туризма Савас Пердиос.

Основната причина за това е, че ключовите пазари за страната като Великобритания и Русия, осигуряващи 60 на сто от туристопока, остават затворени заради епидемичната обстановка в тях. Кипър обаче остава една от най-безопасните летни дестинации, регистрирайки единствено единични случаи на заразезни с COVID-19.

Припомняме, че правителството на страната реши да поеме разходите на всички туристи, които са се заразили с коронавирус по време на своята почивка в страната.

Вижте още

Лекарите по Черноморието могат да вземат колкото искат пари за лечение

ivan

Нелегално ли е събирането на 4 лева за паркинг към един от плажовете ни?

viktoria

Каним саудитци да идват да почиват в България

admin

Напишете коментар