Invest Build Media
Туризъм и Екология

Амфитеатърът в Созопол се превърна в сцена на моден конкурс

Мис България Марина Войкова коронова красавицата Мис Созопол 2016

Създателят на множество музикални звезди Стефан Диомов и оперната певица Весела Нейнски бяха част от журито на конкурса Мис Созопол 2016, което вчера на Амфитеатъра в града единодушно избра за победителка Янита Димитрова. Лентата и короната на 17-годишната красавица връчиха Мис България 2015 Марина Войкова и кмета на град Созопол Панайот Рейзи.

Надпреварата бе част от веригата Мис България, а Янита ще се състезава с останалите 24 участнички за голямата корона на финала, който ще се проведе в края на годината и ще се излъчва в една от националните телевизии.

Нейни подгласнички станаха Павлина Дичева, Радина Василева и Звезделина Каравелова. Лентите и короните им бяха поставени от лицензиантката на конкурса Мис България Ирина Папазова, Мис Созопол 2015 Калина Жейнова, Кралица на Бургас 2016 Рени Радева, Мисис Бургас 2016 Мая Великова и Малка Мис Бургас Анна-Рая.

Над хиляда гости, които се бяха събрали на Амфитеатъра, също се включиха в гласуването. Чрез своите аплодисменти те избраха Лице на публиката да стане самата победителка в конкурса Янита Димитрова.

Имаше и три специални награди – Лице на модна къща Диома стана Радина Василева, дизайнерката Миглена Каканашева определи за свое лице също Янита Димитрова и й подари рокли от лятната колекция на MEGZ по избор. Лентата за лице на Christian of Roma отиде при Натали Тодорова. Световният италиански гигант в козметиката за коса направи подаръци на всички момичета, а водещият на вечерта Искрен Пецов призна, че дори той използва техните продукти за бляскава коса.

11 – сетте участнички дефилираха в три стандартни тура – с дизайнерските облекла на MEGZ, с банските костюми на Мис България и официалните рокли на бургаската дизайнерка Мария Диомова.

Хореограф на конкурса бе Нели Вакъфова, а гримьор Арсена Андреева. Между туровете гостите бяха забавлявани от финалистката от Х фактор Ренета Ганева, уникалното огнено шоу на Ф4, които са печелили титли в Германия и Сърбия, както и водещия на конкурса Мис Созопол Искрен Пецов, който изпя няколко летни парчета. Веднага след конкурса техния колега Рафи, който беше гост на събитието, излезе на сцената и си направи поредица от селфита с победителките.

 

Снимки – инж. Пламен Колев за ХайЛайф

Вижте още

Валери Симеонов обеща подкрепа в борбата с преместваемите обекти в курортите

ivan

Индия диша – за първи път от десетки години Хималаите се виждат

leni

Пусти хотели в Златни пясъци затварят врати поради липсата на туристи

leni

Напишете коментар