Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Форум вади най-актуалното в хотелската, здравната и образователната инфраструктура

Building Innovation Forum 2016 ще се проведе на 29 септември (четвъртък) в Sofia Event Center и ще направи преглед на пет актуални сградни сегмента, в които се наблюдава инвестиционна и строителна активност. Водещи професионалисти, свързани с мащабните инвестиционни проекти в сектора, ще споделят тенденции при планирането, финансирането, проектирането, строителството и управлението на спортните съоръжения, училищата, болниците и хотелите и предизвикателствата при реконструкцията на търговски сгради.

В панела „Инвестиции и строителство на градски и ваканционни хотели“ ще се дискутират предизвикателствата при проектирането им, както и иновативните решения за модерни хотелски сгради. Ще бъдат представени проектите за първия у нас хотел от веригата „Хаят“, хотел „Рила“ – Боровец, реконструкциите на хотелите „Радисън“ в София и „Рубин“ в курорта Св. св. Константин и Елена.

В частта от форума, посветена на инвестиции, проектиране и строителство на болници, експерти ще обсъждат теми като баланса между желания архитектурен облик и строгите нормативни изисквания, свързани с проектирането и реализацията на лечебни заведения, както и специфичните изисквания и стандарти при подбора на материали и системи. Лечебните заведения, чиито проекти ще бъдат представени, са „Уни Хоспитал“ (Панагюрище), „Сити Клиник“ (София) и Mедицински център „Артро“ – Люлин (София), а лидери в областта ще презентират най-новите решения за енергийна ефективност в болничните заведения, BMS системите (осигуряват непрекъснато електрозахранване), както и санитарното оборудване в болничните заведения.

Съвременните модели за проектиране и изграждане на спортни съоръжения ще бъдат представени в тематичния панел чрез проектите на Арена Бургас, Арена Шумен и образователно-спортен комплекс „Лозенец“, а специалистите ще обърнат внимание на темата за функционалността на спортните съоръжения и основните грешки преди проектиране.

Форумът ще направи преглед и на най-актуалното при реконструкцията и модернизацията на търговски сгради, а водещи компании и проектанти ще запознаят публиката с новите тенденции (проектите на мол „Марково Тепе“ в Пловдив, Търговски център „Борово“, София, реконструкцията на „Сити Център“, София).

Темата за образователната инфраструктура ще бъде подробно засегната в панела „Създаване на модерни и устойчиви училища“, а архитекти и проектанти ще презентират училище Garitage Park, реконструкцията на Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“, Американския колеж в София и други учебни заведения у нас.

Вижте още

9 неща в дома, които могат да загрозят интериора

leni

Съвети за евтини решения – подобрения и ремонти у дома

viktoria

Проблеми с бъдещия парк Въртопо в София

admin

Напишете коментар