Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Форум вади най-актуалното в хотелската, здравната и образователната инфраструктура

Building Innovation Forum 2016 ще се проведе на 29 септември (четвъртък) в Sofia Event Center и ще направи преглед на пет актуални сградни сегмента, в които се наблюдава инвестиционна и строителна активност. Водещи професионалисти, свързани с мащабните инвестиционни проекти в сектора, ще споделят тенденции при планирането, финансирането, проектирането, строителството и управлението на спортните съоръжения, училищата, болниците и хотелите и предизвикателствата при реконструкцията на търговски сгради.

В панела „Инвестиции и строителство на градски и ваканционни хотели“ ще се дискутират предизвикателствата при проектирането им, както и иновативните решения за модерни хотелски сгради. Ще бъдат представени проектите за първия у нас хотел от веригата „Хаят“, хотел „Рила“ – Боровец, реконструкциите на хотелите „Радисън“ в София и „Рубин“ в курорта Св. св. Константин и Елена.

В частта от форума, посветена на инвестиции, проектиране и строителство на болници, експерти ще обсъждат теми като баланса между желания архитектурен облик и строгите нормативни изисквания, свързани с проектирането и реализацията на лечебни заведения, както и специфичните изисквания и стандарти при подбора на материали и системи. Лечебните заведения, чиито проекти ще бъдат представени, са „Уни Хоспитал“ (Панагюрище), „Сити Клиник“ (София) и Mедицински център „Артро“ – Люлин (София), а лидери в областта ще презентират най-новите решения за енергийна ефективност в болничните заведения, BMS системите (осигуряват непрекъснато електрозахранване), както и санитарното оборудване в болничните заведения.

Съвременните модели за проектиране и изграждане на спортни съоръжения ще бъдат представени в тематичния панел чрез проектите на Арена Бургас, Арена Шумен и образователно-спортен комплекс „Лозенец“, а специалистите ще обърнат внимание на темата за функционалността на спортните съоръжения и основните грешки преди проектиране.

Форумът ще направи преглед и на най-актуалното при реконструкцията и модернизацията на търговски сгради, а водещи компании и проектанти ще запознаят публиката с новите тенденции (проектите на мол „Марково Тепе“ в Пловдив, Търговски център „Борово“, София, реконструкцията на „Сити Център“, София).

Темата за образователната инфраструктура ще бъде подробно засегната в панела „Създаване на модерни и устойчиви училища“, а архитекти и проектанти ще презентират училище Garitage Park, реконструкцията на Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“, Американския колеж в София и други учебни заведения у нас.

Вижте още

За сграда и градски бъг на годината гласуваме до 31 януари

admin

Столична община реши да премахва „зимните градини“ по бул. Витоша

admin

Медна гравюра на Албрехт Дюрер открита на битак

admin

Напишете коментар