Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Предмети от дома, които е по-добре да бъдат изхвърлени

В дома ни със сигурност има доста неща, които са стари и за изхвърляне, защото загрозяват интериора. Но има и такива, които трябва да бъдат изхвърлени, защото са опасни за здравето. 

От idei.bg ни съветват за пет такива неща, които е по-добре да изхвърлим веднага.

Много пъти сме ви казвали колко е важно да не задържаме ненужни вещи у дома. Поне два пъти годишно е добре да правим по-основно почистване, да махнем старите и счупени вещи. Но има и предмети, които е просто задължително да се заменят, за някои от които дори не подозираме, че може да представляват опасност.

Кухненски гъби

 

Вероятно сте го чували и преди, но ще повторим –  кухненските гъби са най-доброто място за размножаване на микроби. А с нови изследвания, сочещи, че старият трик за почистване в микровълновата всъщност не работи, единственото решение е да сменяте гъбата си по-често.

Възглавници за легло

Изследванията показват, че след само две години употреба,повече от една трета на теглото на възглавницата всъщност се състои от прахови акари (живи и мъртви) и мъртва кожа. И ако това не ви накара веднага да хвърлите възглавницата.

Гъба за душ

Луфата всъщност вашият еквивалент на кухненската гъба. И при нея в цепнатините й влизат  бактерии, на които влажната среда помага да растат.

Воден филтър

Ако имате хладилник с вграден филтър за вода, има вероятност да не сменяте филтъра толкова често, колкото трябва. Когато не се подменя достатъчно често, филтърът натрупва бактерии и минерали и вкусът се променя.

Стари пластмасови кутии за съхранение на храни

Когато купувате пластмасови кутии за съхранение на храна,  вероятно ще забележите малък стикер, че те са „без BPA“. Затова, ако няма такъв, по – добре не купувайте тази кутия.

Вижте още

Главният архитект на София: Ще запазим духа на площад Славейков

ivan

Топмоделът Меги Николова представи ексклузивна колекция бижута

admin

Продължават метрото и Симеоновския лифт, за да ги свържат

ivan

Напишете коментар