Invest Build Media
Туризъм и Екология

В “Златни пясъци” и “Слънчев бряг” предложиха хотели за карантинирани

Хотелиери предложиха идея- обекти за карантиниране на туристи в Слънчев бряг и Златни пясъци.

Това бе обсъдено по време на среща между вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова с представители на бранша.

За курорта Златни пясъци е определен хотел „Златен рог“, който е с капацитет 120 стаи.

В Слънчев бряг беше избран хотел „Дел Мар“ с около 30 стаи.

Предстои експерти да проверят избраните места за настаняване и да ги потвърдят.

Ще бъдат договорени и финансовите параметри, както и съставени организационните и плановите схеми.

Водим преговори с Министерството на финансите това да бъде за сметка на държавата, каза още вицепремиерът.

Тя поясни, че идеята е от бюджета да се поемат разходите както за нощувки, така и изхранването по време на принудителния престой. Министърът подчерта отново, че към момента в курортите ни няма нито един потвърден случай на турист с положителна проба за COVID-19.

На срещата се изясни и това, че ще бъдат изцяло опростени наемите до края на годината на обекти в Слънчев бряг, които не са отворени за туристи. Предстои да направим анализ кои ще са те, като това ще важи за обекти, които са под егидата на „Слънчев бряг“ АД, съобщи Николова,

Тя бе категорична, че най-големият ни курортен комплекс е изцяло подготвен да поеме туристите, които се очакват следващите месеци.

2020 е годината на българските туристи, на които разчитаме, обяви още тя. Прилага се пълна дезинфекция на всички публични пространства, както и на зелените площи, а видеонаблюдението функционира напълно. Около 350 камери работят за сигурността на посетителите, стана ясно от думите й.

Допълни, че с 50% ще се намали и таксата за паркиране в курорта. Създадена е специална апликация за чужденци, която е в тяхна помощ. Чрез нея веднага може да се заплати паркирането в синята зона, като сега цената е 50 цента на час, посочи вицепремиерът. В момента тук почиват германци, нидерландци и чехи.

Изработваме и важен “екшън” план, който ще очертае подготовка за предстоящия зимен сезон, той е много важен. Ще създам специализиран съвет към министерството, в който ще бъдат включени експерти и представители на бизнеса, съобщи също тя. В него ще бъдат подготвени кризисни предложения за новия зимен сезон и преодоляване на последствията от COVID-19.

 

 

 

Вижте още

Русия и Украйна подкрепили общ круизен туризъм в Черноморския регион

ivan

Сием Реап – портал към древни времена

leni

Парен локомотив ще разхожда туристи за Гергьовден

ivan

Напишете коментар