Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

От ,,Булгаргаз“ предложиха нова и по- ниска цена на газа от този месец

След като през юли месец се предложи поскъпване на цената на природния газ за август, сега „Булгаргаз“ изготви и внесе в Комисията за водно и енергийно регулиране (КЕВР) актуализирано предложение за по-ниска тарифа.  
Предложената тарифа след актуализацията е в размер на 18.67 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), която е по-ниска с 2.25% или с 0.43 лв./MWh в сравнение с утвърдената за юли, обясняват от дружеството. 
На 10 юли дружеството внесе заявление за утвърждаване цена на природния газ за август 2020 г. в размер 19.52 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС) за крайни снабдители на природен газ и за лице, на което е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.
Актуализацията идва, след като работна група на КЕВР предложи на „Булгаргаз“ цената за август да бъде съобразена със стойността на спотовия компонент към 31.07.2020 г.
В допълнение към това предложение, на 23.07.2020 г. в дружеството беше получено писмо от Регулатора с искане за предоставяне на отчетни ценообразуващи елементи, които към момента на внасяне на заявлението на „Булгаргаз“ ЕАД – 10.07.2020 г. не са били известни.

Вижте още

Властите ще облекчават задръстванията по турско-българската граница

ivan

Бойко Борисов откри нов цех в завода за олио в добричкото село Карапелит

ivan

Споровете между потребители и търговци ще минават през нова виртуална платформа

ivan

Напишете коментар