Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

От ,,Булгаргаз“ предложиха нова и по- ниска цена на газа от този месец

След като през юли месец се предложи поскъпване на цената на природния газ за август, сега „Булгаргаз“ изготви и внесе в Комисията за водно и енергийно регулиране (КЕВР) актуализирано предложение за по-ниска тарифа.  
Предложената тарифа след актуализацията е в размер на 18.67 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), която е по-ниска с 2.25% или с 0.43 лв./MWh в сравнение с утвърдената за юли, обясняват от дружеството. 
На 10 юли дружеството внесе заявление за утвърждаване цена на природния газ за август 2020 г. в размер 19.52 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС) за крайни снабдители на природен газ и за лице, на което е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.
Актуализацията идва, след като работна група на КЕВР предложи на „Булгаргаз“ цената за август да бъде съобразена със стойността на спотовия компонент към 31.07.2020 г.
В допълнение към това предложение, на 23.07.2020 г. в дружеството беше получено писмо от Регулатора с искане за предоставяне на отчетни ценообразуващи елементи, които към момента на внасяне на заявлението на „Булгаргаз“ ЕАД – 10.07.2020 г. не са били известни.

Вижте още

Презентираха първия по рода си български електрически автомобил

ivan

22,8 млн. лв. отиват за авансово финансиране на доизграждането на магистрала „Хемус“

admin

Реална е възможността за южнокорейски инвестиции в България

ivan

Напишете коментар