Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

САЩ и България обединяват сили в иновациите и науката

Подпомагането на свързването между науката и бизнеса е от решаващо значение за нас. Ние активно насърчаваме компаниите да влагат в академичната общност и да трансформират изследователските резултати в иновации, които да бъдат комерсиализирани и приложени в производствения сектор“, заяви министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева, която в момента е във Вашингтон в рамките на официално посещение.

Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева проведе среща с представители на Държавния университет на Аризона, представляващи Института по дизайн и Лабораторията за глобално бъдеще. Техният разговор беше насочен към потенциалното сътрудничество в областта на микроелектрониката. Срещата се състоя в Центъра за вземане на решения на Университета във Вашингтон и бе съпроводена от присъствието на заместник-министърът на иновациите и растежа проф. Георги Ангелов.

С този визит министърът и заместник-министърът на иновациите и растежа се включиха във важната Стратегическа среща между България и САЩ, която се провежда в американската столица. Това съобщение бе предоставено от официалния пресцентър на Министерството на иновациите и растежа.

Във връзка с микроелектрониката, основната тема на разговора беше насочена към разширяване на експертизата в различни фази на веригата за разработка и доставка на микрочипове, предоставяне на обучение и преквалификация на специалисти, както и изграждане и разширяване на съответната инфраструктура.

Вижте още

Прогнозират рекордни инвестиции в бизнес имоти в Централна и Източна Европа

ivan

Томислав Дончев: Договорихме 30 на сто от средствата от новия програмен период

admin

28 млн. касови бележки досега са подадени за лотарията на НАП

ivan

Напишете коментар