Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Заради злоупотреба с телефонни номера Twitter може да плати $250 млн.

Федералната комисия за търговия на САЩ проучва дали социалната платформа Twitter не е нарушила закон, регламентиращ използването на личните данни на потребителите.
Ако се докаже злоупотреба от страна на социалната мрежа, компанията може да плати глоба до 250 млн. долара, уточнява Reuters.
Според информацията, Twitter може да е злоупотребила с използването на предоставените за целите на сигурността телефонни номера и имейли на потребителите, за да насочва към тях реклами.
За разследването съобщи самата платформа Twitter. Компанията е получила жалба от FTC, от която става ясно, че се проучва период между 2013 и 2019 г. 
Компанията призна миналия октомври, че е допуснала „по невнимание“ таргетирани реклами към потребителите, използвайки данни за контакт, които са предоставили за целите на сигурността. Потребителите предоставят телефонен номер, за да помогнат за защитата на акаунта си чрез метода на двуфакторната автентификация.
FTC отказа коментар по казуса. Новината за Twitter идва, след като преди година агенцията постигна споразумение за 5 млрд. долара с Facebook заради неправилното управление на потребителски данни.
Жалбата срещу Twitter идва и няколко дни след последния финансов доклад на компанията, в който тя отчете приходи от 683 млн. долара за второто тримесечие на 2020 г. и около две седмици след масирана хакерска атака, в рамките на която бяха компрометирани акаунти в платформата, включително на Джо Байдън, Барак Обама, Бил Гейтс и Джеф Безос.

Вижте още

Регионалното министерство стартира изграждането на тол-системата въпреки жалбите

ivan

Приходите на Русия от злато надскочиха приходите от газ

leni

Facebook и Instagram пускат нови рекламни формати

Напишете коментар