Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

И Джеф Безос инвестира в ново имение

Богатите продължават да инвестират в имения. 

Основателят на Amazon Джеф Безос е придобил ново имение в Бевърли Хилс, пише Business Insider, цитиран от profit.bg.

Сделката е осъществена при цена от 10 млн. долара, но по-интересното е, че имението граничи с друг имот, закупен от него преди половин година.

Припомняме, че през февруари стана ясно, че Безос е платил рекордните за Лос Анджелис 165 млн. долара за имение, разположено на площ от 36 дка.

Имотът, който е проектиран за холивудския филмов титан Джак Уорнър през 30-те години на миналия век, беше описан от Architectural Digest през 1992 г. като “типичното имение на магнат”.

Освен всичко друго, то разполага и със собствено игрище за голф с девет дупки.

За момента не е ясно дали Безос планира да купува и други съседни имоти. Той, както и други богаташи, имат подобна практика, като по този начин разширяват собствеността си, но и си гарантират спокойствие и неприкосновеност в личния им живот.

През 2017 г. Безос закупи съседен имот на имение, което придоби за 12.7 млн. долара. Имотът обаче остана за бившата му съпруга МакКензи Скот след развода им.

Състоянието на Джеф Безос днес се оценява на 188 млрд. долара, или със 73 млрд. долара повече спрямо началото на 2020 г. Ръстът се дължи основно на поскъпването на акциите на Amazon.

Вижте още

Набират нови проекти за финансиране по „Красива България“ за 2018 г.

ivan

Трябват ни 2,7 млрд. евро за приключването със старите съветски ядрени реактори

admin

Българите харчим най-много пари за интернет и телефон в Евросъюза

ivan

Напишете коментар