Invest Build Media
Имоти и строителство

В Китай строят град за изолации за бъдещи пандемии

Китай отново изпреварва всички останали.Предвижда се да построи град на бъдещето, който да се намира на 100 км. от столицата – Пекин.

Новият град ще бъде така проектиран и създаден, като се обърне сериозно внимание на всички особености на живота в момент на световна пандемия. Дизайнът на града на бъдещето ще бъде проектиран от Guallart Architects, предадe stroiteli-bg.com.

Град Сюнан ще бъде съчетание между модерни китайски високи сгради, с традиционно европейско оформление и селскостопански пейзаж. Създателите на града коментират: “Вече не можем да проектираме градове и сгради и да се преструваме, че нищо /пандемията от коронавирус/ не се е случило“.

Храната ще се отглежда на покривите на всички къщи, а енергия ще се получава от слънчевите панели. Всяка сграда ще има обособени споделени пространства за съвместна работа с инсталирани 3D принтери и възможност за рециклиране на отпадъци. Другата иновация е и специализираната инсталация, която ще събира дъждовна вода и ще я пречиства за пиене.

град на бъдещето

„Разработихме проекта по време на режима на самоизолация, когато целият ни екип работи от вкъщи и решихме да включим всички тези аспекти, които биха могли да подобрят живота ни по време на карантина“, казаха архитектите.

Сградите ще бъдат построени от дървени конструкции, като ще бъдат използвани най-съвременни и дизайнерски технологии. Новият, иновативен град ще има жилищни имоти, офиси, басейни, магазини, хранителни пазари, басейни, детска градина, администрация, пожарна и други съоръжения.Всяка зона на Сюнан ще бъде направена възможно най-функционална и удобна.

Вижте още

Ще транзитираме газ между Турция и Сърбия

ivan

Може да загубим средства от ЕС заради пътя през Кресненското дефиле

admin

Днес пускат движението по бул. Гоце Делчев в София

ivan

Напишете коментар