Invest Build Media
Туризъм и Екология

Забраняват купоните в Airbnb-та

Как ще следят за мерките?

Мрежата за споделяне на жилища Еърбиенби (Airbnb) забранява купоните в домовете, наемани през нейната платформа в целия свят в опит да подобри репутацията си и да спазва ограниченията за събирания на хора, въведени заради пандемията от коронавирус, предаде Асошиейтед прес.

Компанията уточни, че ще ограничи броя на наемателите до 16 души, като може да предложи изключения за бутикови хотели или други места за организиране на събития.

Еърбиенби допълни, че може да предприеме правни действия срещу гости и наемодатели, които нарушават забраната. Миналата седмица за първи път Еърбиенби заведе дело срещу гост, организирал неразрешен купон в Сакраменто, Калифорния.

Компанията вече забрани нерегламентирани празненства и уточнява, че близо 75 процента от обявите на платформата изрично забраняват партитата. След инцидент със стрелба, довела до пет жертви в Калифорния на Хелоуин миналата година, платформата взе множество мерки срещу купоните в наеманите жилища.

През ноември Еърбиенби започна да преглежда резервациите в САЩ и Канада за подозрителни случаи на наемане на жилища, например за по една нощ в район, близо до адреса на наемателя. Миналата седмица тази програма обхвана и Австралия.

През юли Еърбиенби забрани гости от САЩ и Канада на възраст под 25 години, които имат по-малко от три положителни отзива от предишни домакини, да резервират цели жилища близо до постоянния им адрес. Миналата седмица тази политика бе разширена до Великобритания, Испания и Франция.

Компанията посочи също така, че планира да разшири „горещата линия“, на която съседи могат да съобщават за нерегламентирани купони.

На платформата на Еърбиенби има стотици домове, които могат да приютят над 16 души. В Лондон те са поне 53, 277 в Пекин, 170 в Ню Йорк и 116 в Лос Анджелис, според сайта на компанията.

източник: dir.bg

Вижте още

Марияна Николова като таен клиент обикаляла ресторанти в зимните курорти

Естествено газирана вода тече от чешма в Михалково

admin

3,6 млрд. евро са приходите от международен туризъм, отчита се ръст от 6,6%

ivan

Напишете коментар